Gradnja novih stanovanj je nekoliko cenejša

8
Stroški gradbenega materiala so bili za 2,1 odstotka nižji kot v lanskih prvih devetih mesecih, stroški dela pa za 2,6 odstotka.

Gradbeni stroški za nova stanovanja so bili v prvih devetih mesecih letos za 2,4 odstotka nižji kot v enakem obdobju lani. Nižji so bili tako stroški gradbenega materiala kot stroški dela, je danes objavil državni statistični urad.

Stroški gradbenega materiala so bili za 2,1 odstotka nižji kot v lanskih prvih devetih mesecih, stroški dela pa za 2,6 odstotka.

Gradbeni stroški za nova stanovanja so bili v tretjem četrtletju, kot je po navedbah statistikov za to četrtletje že običajno, višji kot v drugem četrtletju, tokrat za 1,7 odstotka. Stroški gradbenega materiala so se na četrtletni ravni zvišali za 0,5 odstotka, stroški dela pa za 3,4 odstotka.

Na letni ravni, glede na lansko tretje četrtletje, pa so bili gradbeni stroški za nova stanovanja nižji za 1,5 odstotka. Stroški gradbenega materiala so bili nižji za 1,2 odstotka, stroški dela pa za 1,5 odstotka.

Gradbeni stroški za nova stanovanja so bili v tretjem četrtletju glede na povprečje za leto 2010 višji za 0,9 odstotka. Stroški gradbenega materiala so bili višji za 5,4 odstotka, stroški dela pa nižji za 4,5 odstotka.

Vir. STA

Prejšnji članekUpad vrednosti gradbenih del v oktobru
Naslednji članekSpremembe zakona o Triglavskem narodnem parku še negotove

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.