Podpisali pogodbo za gradnjo 166 novih najemnih stanovanj v Kopru

112

Javni stanovanjski sklad mestne občine Koper in Stanovanjski sklad Republike Slovenije sta danes z izvajalcem gradnje VG5 podpisala pogodbo za gradnjo 166 javnih najemnih stanovanj v novi stanovanjski soseski Nova Dolinska v Kopru. Skupna pogodbena vrednost posla brez DDV znaša 19,9 milijona evrov.

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper je investitor gradnje bloka B3 s 75 stanovanji in podzemne garaže v dveh kletnih etažah z 78 parkirnimi mesti. Stanovanjski sklad Republike Slovenije pa je investitor gradnje blokov B1 in B2 s skupno 91 stanovanji in dveh pripadajočih podzemnih garaž s skupaj 104 parkirnimi mesti, so sporočili iz republiškega sklada.

V sklopu gradnje bodo poskrbeli tudi za zunanjo ureditev območja z zelenimi in pohodnimi površinami, površinami za druženje in igro otrok ter javno pešpotjo na severni strani območja pozidave, ki bo povezovala celotno območje z okolico.

Rok gradnje vseh treh blokov je 18 mesecev, uporabno dovoljenje pa je predvideno septembra 2023.

Kot so poudarili na republiškem skladu, s tem projektom dodatno povečujejo ponudbo stanovanj po vsej Sloveniji. Pri tem so navedli besede direktorja sklada Črtomirja Remca, da ima sklad s hčerinskimi družbami v upravljanju več kot 7000 stanovanj, v gradnji in pripravi projektov pa okvirno 2300 stanovanj po celotni državi.

Prejšnji članekProdaja rabljenih bivalnih nepremičnin v ZDA januarja zrasla za 6,7 odstotka
Naslednji članek40.000 EUR izhodiščna cena apatmaja na Cresu