Izdano dovoljenje za ureditev infrastrukture za novo kranjsko stanovanjsko sosesko

97
Celoten predel Savske ceste, nekdanja industrijska cona in tudi območje ob Savi, ki ga Kranjčani imenujejo Koreja, bodo tako kmalu dobili novo podobo-

Mestna občina Kranj je prejela pravnomočno gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo Savske ceste in mostu pri Planiki. Občina bo zdaj objavila razpis za izvajalca del, nato pa bo stekla ureditev infrastrukture, ki je pogoj za začetek gradnje nove stanovanjske soseske Ob Savi, kjer Stanovanjski sklad RS načrtuje okoli 240 stanovanj.

Kot so danes sporočili z Mestne občine Kranj, bo gradnja po izbiri izvajalca del stekla po hitrem postopku. “Izredno nas veseli, da lahko končno začnemo delati. Res velike napore smo vložili v to, da smo danes na tej točki,” je izpostavil kranjski župan Matjaž Rakovec.

Celoten predel Savske ceste, nekdanja industrijska cona in tudi območje ob Savi, ki ga Kranjčani imenujejo Koreja, bodo tako kmalu dobili novo podobo ter urejeno komunalno in prometno infrastrukturo. “S tem bomo občutno izboljšali tudi dostopnost do središča mesta prebivalcem Orehka, Drulovke in bolj oddaljenih vasi na desnem bregu Save,” je poudaril župan.

Savska cesta bo po rekonstrukciji širša in bo imela tudi pločnik. Obstoječi most pri Planiki bodo podrli in zgradili novega, ki bo precej širši, saj bo imel dva vozna pasova, pločnik in kolesarsko stezo na obeh straneh. Poleg tega bo postavljen približno 1,5 metra više kot sedanji, kar bo izboljšalo poplavno varnost območja.

Urejena prometna in komunalna infrastruktura sta pogoj tudi za začetek gradnje stanovanj v soseski Ob Savi, ki jo načrtuje Stanovanjski sklad RS. Kot je izpostavil župan, je povpraševanja res veliko, zato si na občini prizadevajo čim prej izboljšati razmere na stanovanjskem področju. Pri tem upajo tudi na dogovor s skladom, da bi občina v upravljanje pridobila vsaj četrtino novozgrajenih stanovanj.

Na skladu računajo, da bodo gradbeno dovoljenja za gradnjo nove kranjske soseske pridobili v začetku prihodnjega leta. V prvi fazi naj bi v letih 2024 in 2025 zgradili 187 stanovanjskih enot, od tega 28 oskrbovanih stanovanj za starejše. V drugi fazi naj bi sledila izgradnja še okoli 50 stanovanj. Uredili naj bi tudi otroško in športno igrišče, družabni prostor s slaščičarno in kolesarsko povezavo.

Želite prodati vašo nepremičnino?  Preizkusite portal za LICITACIJE nepremičnin.

Prejšnji članekProdaja rabljenih stanovanj in hiš v ZDA julija padla šesti mesec zapored
Naslednji članekPoslovne nepremičnien so se podražile