Home NEPREMIČNINE INVESTITORJI Upad vrednosti gradbenih del v oktobru

Upad vrednosti gradbenih del v oktobru

0
Upad vrednosti gradbenih del v oktobru

Vrednost oktobra opravljenih gradbenih del je bila za 6,9 odstotka nižja kot septembra in 12,4 odstotka nižja kot oktobra lani. Vrednost del, opravljenih v prvih 10 mesecih letos, je bila za skoraj petino nižja kot v enakem obdobju lani, je danes objavil državni statistični urad.

Oktobra je bila na mesečni ravni vrednost gradbenih del na gradbenih inženirskih objektih nižja za 9,9 odstotka, na stavbah pa za 0,6 odstotka.

Na letni ravni, glede na oktober lani, je bila vrednost del na gradbenih inženirskih objektih nižja za 21,3 odstotka, na stavbah pa je bila višja, in sicer za 14,1 odstotka.

Vrednost v prvih desetih mesecih letos opravljenih gradbenih del je bila za 19,8 odstotka nižja od vrednosti del, opravljenih v enakem obdobju lani. Vrednost teh del je bila nižja na obeh vrstah objektov: na stavbah za 1,6 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 26,2 odstotka.

Glede na povprečje za leto 2010 je bila vrednost oktobra opravljenih del nižja za 46,4 odstotka. Pri tem je bila vrednost del na stavbah nižja za 57,7 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 40,1 odstotka.

Vir. STA

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.