Kdo je gospodar lastne porabe energije v večstanovanjskih stavbah?

0

V več stanovanjskih stavbah biti gospodar lastne porabe energije, je prej izjema kot pravilo !

Ali to drži tudi za stanovanjsko naselje Nokturno v Kopru?

Naselje Nokturno v Kopru ni zanimivo le zaradi njegove lege, morja in turistične privlačnosti, zanimivo je tudi ko izračunamo koliko nas bo stalo ogrevanje in priprava sanitarne tople vode.

Res je, da sta osnovna energenta UNP in elektrika, res pa je tudi, da so v naselju vgrajene in uporabljene moderne tehnologije (kondenzacijski kaskadni kotli z več kot 95% izkoristkom in hranilniki  STV s skoraj nič izgubami, učinkovit razvodni in nadzorni sistem, vgrajene so moderne individualne klimatske naprave), da je v vsakem stanovanju omogočena individualna regulacija in prilagajanje mikroklime ,skratka prvi dokaz da ste VI GOSPODAR LASTNE PORABE.

Res je tudi, da je zunanji ovoj stavbe (fasada, strop in tla proti garažam) zelo dobro toplotno izoliran, da so vgrajena okna, balkonska vrata in vhodna vrata odlične kakovosti in ustrezne toplotne prehodnosti, kar z drugimi besedami pomeni, da  skorajda ni toplotnih izgub.

Da je vse navedeno  res, so pokazale zadnje meritve in izračuni neodvisnega strokovnjaka, ko je izdelal energetske izkaznice, ki so stanovanja v Nokturno umestila v razred B1-B2.

Ali ste vedeli, da je strošek ogrevanja stanovanja  v 50 letih lahko enak strošku nakupa stanovanja?

V naselju Nokturno v Kopru, se vam  po vseh projekcijah neodvisnih strokovnjakov investicij vsaj prvih 20 let ni treba bati, torej vabljeni k dialogu in  pametni odločitvi.

Avtor prispevka:

Franc Pojbič, univ.dipl.inž. tel.

Franc Pojbič, univ. dipl. inž. tel. Pooblaščeni izdelovalec in izdajatelj energetskih izkaznic
Franc Pojbič, univ. dipl. inž. tel. Pooblaščeni izdelovalec in izdajatelj energetskih izkaznic

www.abc-nepremicnine.si

POVEZANI ČLANEK:

Koliko ste pripravljeni plačati za stanovanje med zvezdami?

Save

Save

Save

Save

Save

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.