Koliko ste pripravljeni plačati za stanovanje med zvezdami?

1812
Katera je moja in katera je najina zvezda?

NOKTURNO se  nahaja med zvezdami, tako tistimi morskimi, kot tistimi na nebu in seveda še posebej med vsemi arhitekturnimi zvezdami. Kdo bodo  stanovalci, ki bodo jutri živeli in uživali v naselju “MED ZVEZDAMI”….in ali boste morda tudi Vi med njimi?

 

Vsem je dobro znano, da je pri določitvi cene nepremičnin vedno in prva LOKACIJA, zato je prvotni investitor pri tako veliki investiciji zelo premišljeno in preudarno sprejel odločitev, da bo prav na tej lokaciji nad koprsko Žusterno zasnoval in zgradil  arhitekturno najlepše naselje, kjer ima prav vsako stanovanje pogled na morje in mu nekateri že pravimo, da je to tudi naselje MED ZVEZDAMI, saj se v njem tako lahkotno in prijetno “počutimo”, kot galeb, ki jadra…

Prvotni investitor GPG, je prodajno ceno stanovanjem v Nokturno nastavil v povrečju za skoraj 40 % višje od sedanjih izhodiščnih, ki jih je določil sedanji lastnik DUTB. Slednji je v naselju v celoti obnovil spodnji del fasade in s tem dodatno tudi dosegel, da se bo energetski razred objekta NOKTURNO verjetno kmalu premaknil v skupino B. Prav tako je DUTB temeljito osvežil vsa stanovanja, zato vsi obiskovalci oziroma interesenti za nakup  pohvalijo stanje in vgrajeno opremo stanovanj.

Zakaj lahko DUTB danes prodaja nova stanovanja v NOKTURNU za okoli 40% nižjo ceno oziroma zakaj ni izhodiščne cene postavil višje? Gradbeni strokovnjaki pravijo, da razlog ni o pretirano visoki pričakovani ceni prvotnega naročnika, temveč v dejstvu, da je DUTB celotno naselje kupil v stečajnem postopku po izjemno ugodni ceni, ki mu danes omogoča, da stanovanja lahko proda po trenutnih izhodiščnih cenah. Arhitekturna zasnova naselja NOKTURNO, ki jo je zasnoval priznani arhitekt Marko Appolonio, predstavlja zelo zahtevno gradnjo, poleg tega je gradnja potekala v hrib, z izgradnjo podzemnih garaž, vgrajena so visokokvalitetna dvigala ter druga kakovostna oprema in materijali.

Današnja proizvodnja cena izgradnje naselja NOKTURNO pri upoštevanju nakupa zemljišča, stroškov komunalnih prispevkov, projektiranja…bi bila višja od kumulative prihodkov iz naslova prodaje vseh stanovanj v Nokturnu, po izhodiščnih cenah, ki so danes na voljo. Tako pravijo gradbinci in prav zato je to tudi eden od glavnih razlogov, zakaj se splača izkoristiti to priložnost in oddati ponudbo za nakup stanovanja v Nokturno.

Vsa stanovanja v naselju NOKTURNO imajo dostop z velikim osebnim dvigalom, kar je velika redkost na obali in zelo pomembna prednost starejšim ljudem. Koliko pa je stanovanje z dvigalom vredno več od tistega brez? Za marsikaterega kupca, še posebej starejšega ali invalidnega je stanovanje brez dvigala vredno “nič” oziroma ga sploh ne zanima. Nepremičninski strokovnjaki so mnenja, da so stanovanja z dvigalom vredna med 10-20 % več od tistih brez dvigal. Če sedaj naredimo primerjavo s cenami primerljivih stanovanj na obali ugotovimo, da jo zelo težko naredimo, saj primerljivih stanovanj praktično ni, po izhodiščnih cenah stanovanj v Nokturnu pa lahko kupimo le rabljena stanovanja, ki so potrebna obnove,  brez dvigala in lastniških parkirnih mest.

Za primerjavo naselju NOKTURNO lahko izpostavimo PORTO PICCOLO, naselje v sosednji Italiji, ki je od naselja NOKTURNO oddaljen le 68 kilometrov. Po naših informacijah, je tam prodano že preko 80 % vseh stanovanj, po cenah med 6.000-8.000 EUR. 

Potro Picollo v Sistiani je lepo,moderno in urejeno naselje, primerno za občasno bivanje.
Potro Piccolo v Sistiani je lepo,moderno in urejeno naselje, primerno za občasno bivanje.

Naselje Porto Piccolo je počitniško naselje, primarno namenjeno občasnemu bivanju oziroma oddihu, saj gre za počitniško naselje. V primerjavi z Nokturnom, kjer lokacija naselja omogoča stalno bivanje kot tudi občasno, je po našem mnenju tudi v luči nakupa stanovanja iz naložbenega vidika večja prednost v Nokturnu. Še posebej za vse slovenske kupce, ki lahko stanovanje v Nokturnu koristijo tudi kasneje, v domačem in znanem okolju, za stalno, kvalitetnejše in varno tretje življensko obdobje.

Veliko vprašanje je kdaj, oziroma če sploh kdaj, se bo zgradilo kaj podobnega kot je naselje NOKTURNO, zato je po našem mnenju sedaj  izjemna priložnost za nakup. Vredno si je vzeti čas in obiskati naselje NOKTURNO, ter spoznati vse njegove prednosti. Potem bo odločitev za nakup za vsakogar bistveno lažja!

Lokacija,lokacija,lokacija…

Vsako stanovanje v NOKTURNU je “zgodba zase”, zato bi vsakemu stanovanju lahko dali svoje ime…Imeti svoj dom v naselju NOKTURNO pa je veliko več, še posebej iz naslednjih razlogov:

Naselje NOKTURNO se uvršča med TOP oziroma najboljše lokacije na svetu, saj verjetno nikjer drugje na našem planetu ne moremo najti primerljivega naselja, da bi tako kot v Nokturno imela prav vsa stanovanja pogled na morje. Lokacija naselja je izjemna, saj omogoća prečudovite poglede preko morja do Triglava in na zahodu ob lepem vremenu celo do Dolomitov. Morje nam je skoraj na dlani, tja se lahko odpravimo peš in že v 15 minutah bomo plavali. Pozimi bomo morje zamenjali za ogrevani bazen z morsko vodo, v tamkajšnjem bazenu v Žusterni, od koder nas bo proti Semedeli po idejah Mestne občine Koper v prihodnosti popeljal 47 metrski stolp.

Mestna občina Koper načrtuje izgradnjo 47 metrskega stolpa. Foto: MMC RTV SLO
Mestna občina Koper načrtuje izgradnjo 47 metrskega stolpa. Foto: MMC RTV SLO

Do centra mesta Kopra potrebujemo z avtom ali avtobusom le deset minut vožnje, za prijazno pomoč ali pregled  zdravnika pa smo do bolnice v Izoli oddaljeni le minutko vožnje.

Na vsakih 15 minut pride manjši avtobusi, ki imajo postajo tudi v na druge lokacije. Foto: Pino
Avtobusna postaja je ob naselju, zato avta v Nokturnu skoraj ne potrebujemo… Foto: Pino

Za prijetne sprehode po zelenih  planotah naše obale nam je naselje NOKTURNO lahko kar izhodišče, saj se že v minutki  lahko “potopimo” v zelene griče obdane z vinogradi in drugimi nasadi, kjer se bomo lahko v miru sprehajali ali tekli po neštetih poteh, ki nam bodo za vsakim hribčkom odpirale nove poglede na najlepše obalne dele naše Slovenije, od prijaznih domačinov pa lahko kupili  svežo zelenjavo in druge naravne dobrote.

Ni bolj okusnega sadeža od tistega, ki ga oberemo in pojemo takoj. Iz Nokturnega nam je to dosegljivo in kar "pri roki".  Foto: Pino
Ni bolj okusnega sadeža od tistega, ki ga oberemo in pojemo takoj. Iz Nokturnega nam je to dosegljivo in kar “pri roki”. Foto: Pino

Lokacija NOKTURNA nam omogoča, da svoja pljuča na-polnimo z najboljšim zrakom, saj je bližina morja in zelenih obalnih oaz prava mešanica oziroma kombinacija, ki vsakemu omogoča, da telesu ponudi najboljše pogoje. Morje, sonce, vode in ZRAK je tisto, kar uvršča prebivalce obale med najbolj zdrave in z najvišjo dočakano živjensko dobo.

Na fotografiji lepo vidimo kje je morje in kje najboljše vino, med obema pa naselje Nokturno. Foto: Pino
Na fotografiji lepo vidimo kje je morje in kje najboljše vino, med obema pa naselje Nokturno. Foto: Pino

 Preberite tudi:

Prodaja nepremičnine naj se izvaja preko zaupanja vredne nepremičninske agencije

Pripravil: Andrej Kuplenk, ABC NEPREMIČNINE d.o.o.

Povezani članek:

Koliko ste pripravljeni plačati za stanovanje med zvezdami?

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.