Ljubljanski svetniki podprli osnutek sprememb za Parmovo ulico

173

Ljubljanski mestni svetniki so prižgali zeleno luč dopolnjenemu osnutku odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu na območju Parmove ulice. Gre za več kot pet hektarjev veliko površino, kjer bi lahko zraslo 550 novih stanovanj.

Območje leži znotraj Kurilniške in Parmove ulice, ulice Bežigrad ter med Železniškim muzejem in nastajajočim Islamskim versko-kulturnim centrom Ljubljana.

Kot je v predstavitvi osnutka pojasnila vodja mestnega odseka za prostorske izvedbene akte in prenovo Alenka Pavlin, gre za več kot pet hektarjev veliko degradirano območje, ki bi bilo s spremembo prostorskega načrta na jugu pozidano s poslovnimi objekti, na severu pa s stanovanjskimi.

V več etapah bi po besedah Pavlinove odstranili obstoječe objekte, višina novih pa bi padala z juga proti severu. Na jugu bi bile stolpnice visoke do 52 metrov, na srednjem območju do 21 metrov, na jugu pa 12 metrov, je pojasnila.

Parmova ulica, ki že dobiva vzporednico za potrebe tamkajšnje džamije, bi bila po njenih besedah dvopasovna, parkirne površine bi bile na obeh straneh ceste, večina pa bi jih bila pod zemljo. Kolesarske steze so medtem predvidene na vozišču.

Župan Janković je tudi pojasnil, da mestni svet prostorske akte sprejema ne glede na to, kdo je investitor. Tudi če gre ta v stečaj, bo zemljišče prodajal z že obstoječim prostorskim načrtom, je dejal župan.

Osnutek odloka za območje Parmove ulice so svetniki potrdili, zdaj pa bo ta javno razgrnjen.

Vir.STA

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.