Atrij Celje postal del Atrij Fisa

997

Podjetje Atrij Celje, ki se je v zadnjih letih soočalo s finančnimi težavami, je odslej del nove, večje nepremičninske družbe s sedežem v Celju, Atrij Fisa, katere večinski lastnik je s 60 odstotki družba Fisa nepremičnine iz Murske Sobote. Podjetje Atrij Celje je v novo družbo vstopilo s 30-odstotnim deležem kot manjšinski deležnik.

Znotraj novonastale nepremičninske družbe bo Atrij Celje ohranil vse svoje dejavnosti in posle, prav tako zaposlene. 10-odstotni delež pa pripada družbi IAG poslovne finance. Nepremičninska družba Atrij Fisa bo poslovala na obstoječem naslovu podjetja Atrij Celje in bo nemoteno nadaljevala vse aktivnosti podjetja.

Podjetje Atrij Celje velja za eno največjih podjetij za upravljanje z nepremičninami na Celjskem in uspešno deluje dobrih 37 let. Atrij Celje skupno upravlja več kot 300 objektov na širšem celjskem območju, v preteklih letih pa so, kljub težkim razmeram na trgu, izpeljali več začetih naložb na večstanovanjskih objektih, nekaj pa jih trenutno še poteka.

V zadnjih dveh letih so izvedli več kot 35 večjih energetskih obnov objektov v vrednosti več kot 2,5 milijona evrov. Za vse obnove pa so v zadnjih dveh letih pridobili tudi sredstva Eko sklada v višini okoli 350.000 evrov.

Vodstvo podjetja Atrij Celje je v zadnjih nekaj letih tudi intenzivno iskalo strateškega partnerja, ki bi bil pripravljen v podjetje vložiti svež kapital in nadaljevati dejavnosti podjetja. “Trend združevanja in povezovanja v večje družbe, ki trenutno vlada na nepremičninskem trgu, nam je šel na roko, da nam je uspelo pridobiti zaupanje vlagatelja Fisa nepremičnine, s katerim smo sklenili dogovor o partnerstvu v novonastali družbi Atrij Fisa, ki bo nemoteno nadaljevala vse aktivnosti podjetja Atrij,” je ob združitvi povedal direktor Atrija Celje Radovan Cink.

Družba Fisa nepremičnine s sedežem v Murski Soboti in glavnino poslov v Pomurju, predvsem v Murski Soboti, Radencih in Gornji Radgoni, z vložkom v novonastalo družbo Atrij Fisa tako vstopa tudi na razburkan celjski nepremičninski trg, v prihodnje pa s storitvami upravljanja in vzdrževalnih del na večstanovanjskih objektih načrtuje tudi širitev na vseslovenski trg.

Lastnik in direktor družbe Fisa nepremičnine Stojan Fišer je glede dokapitalizacije podjetja Atrij Celje in načrtih novo nastale nepremičninske družbe dejal, da so v Atriju prepoznali kakovostnega partnerja s področja izvajanja storitev upravljanja nepremičnin, ki pa zaradi finančnih težav potrebuje strateškega partnerja.

“Z vstopom v novoustanovljeno družbo, katere cilj bo ohraniti obstoječi obseg poslovanja in delovna mesta na območju celjske regije, bomo razširili svojo prisotnost v slovenskem prostoru. Že sedaj smo namreč prisotni v pomurski in primorski regiji preko hčerinske družbe Upravljanje Piran. V finančnem prestrukturiranju družbe Atrij računamo, da bomo z upniki dosegli ustrezne dogovore v zvezi z poplačilom terjatev in na ta način zagotovili uspešno nadaljevanje tradicije družbe Atrij Celje,” je še dejal Fišer.

Vir:STA

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.