Selitev lahko stane več kot si lahko mislite

456

Ena izmed najbolj stresnih stvari v današnjih časih je vsekakor selitev. Ne samo, da se boste morali posloviti od kraja, kjer ste živeli in vam je bilo najverjetneje zelo všeč, najti boste morali tudi nepremičninskega agenta, ki mu boste lahko zaupali iskanje vašega novega doma. Če pa se boste tega lotili sami pa boste vsekakor morali pretehtati prednosti in slabosti nekega kraja in nepremičnine, ki si jo boste ogledali.

Ogledovanje in izbiranje novega doma je vsekakor naporno in ko si dom dejansko izberete in izračunate še dodatne stroške, potem se selitev lahko začne.

V  ZDA, kjer je največje število podjetij, ki se opravljajo selitveno dejavnostjo ugotavljajo, da kupec povprečno porabi dodatnih 9000 $ za stroške in storitve povezane s selitvijo.  Lahko rečemo,  da se je vsak državljan ZDA vsaj enkrat v življenju preselil, kar pomeni 170 milijard $, porabljenih za selitev.

Če mislite, da je bilo porabljenih  9000 $  za škatle in lepilne trakove se motite. Večina denarja se porabi za različna popravila, beljenje in razne izboljšave v novem domu. V ta znesek prištevajo še priklop elektrike, plina, TV, dostop do interneta.

Študija je tudi pokazala, da je bilo večino nakupov, ki so se zgodili v zadnjih tednih pred selitvijo in v prvih tednih po selitvi impulzivnih, zato si velja to zapomniti 😆 

Prispevek pripravila: Jana Tertei, ABC nepremičnine

Jana Tertei, ABC nepremičnine
Jana Tertei, ABC nepremičnine

 

Save

Save

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.