V upravno stavbo nekdanjega Primorja se seli Pipistrel

29
Del zaposlenih se bo selil v novo proizvodno halo v Gorico, kjer bodo prihodnje leto zagnali proizvodnjo letala Panthera.

Ajdovska družba Pipistrel je zaradi intenzivnega širjenja in novega zaposlovanja že nekaj časa iskala primerno nepremičnino. Našli so jo v izpraznjeni upravni stavbi nekdanjega Primorja in jo v zadnjih decembrskih dneh odkupili od DUTB. Kupnina ostaja poslovna skrivnost, vanjo pa bodo preselili razvojni oddelek in upravo.

Stavba s 4100 kvadratnimi metri površin in s 40 parkirišči v garaži ter prav tolikšnim številom v okolici stavbe je od stečaja Primorja junija 2012 samevala. Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) jo je kupila na drugi dražbi konec leta 2014 in zanjo plačala 1,7 milijona evrov. Kot je na četrtkovem sprejemu Pipistrela povedal direktor upravljanja nepremičnin DUTB Andrej Lazar, je nekaj zanimanja za stavbo že bilo, vendar so se s Pipistrelom kar hitro dogovorili za prodajo “po primerni ceni”.

V času od nakupa do prodaje stavbe Pipistrelu je DUTB poskrbela za odpravo nekaterih pomanjkljivosti, sanirala zamakanje stavbe ter jo ponovno priklopila na električno omrežje. Pipistrelovi zaposleni se bodo tako lahko takoj vselili in začeli z delom.

Direktor in solastnik Pipistrela Ivo Boscarol je povedal, da se je število zaposlenih samo lani povečalo za 60 odstotkov, z 78 konec leta 2015 na 125 konec letošnjega leta. Število zaposlenih bodo zaradi prodaje večjega števila letal v Indijo in na Kitajsko ter širitve poslovanja še povečevali, zato je bilo nujno reševanje prostorske stiske.

“Poslovni prostori, v katerih trenutno deluje Pipistrel v Ajdovščini, so bili grajeni za 40 zaposlenih, sedaj nas je 125,” je dejal Boscarol.

Del zaposlenih se bo selil v novo proizvodno halo v Gorico, kjer bodo po Boscarolovih besedah prihodnje leto zagnali proizvodnjo letala Panthera. V ta namen so prav v zadnjih decembrskih dneh zaposlili dva delavca, novi jima bodo sledili prav kmalu.

V nekdanjo stavbo Primorja se bo selil razvojni oddelek Pipistrela, celotna uprava in vodstva Pipistrelovih hčerinskih družb po svetu. Stavba je, kot bi bila grajena za nas, je še dejal Boscarol, ki načrtuje v njej tudi ureditev prostorov za šolanje.

Boscarol sicer napoveduje še več sprememb, med njimi tudi reorganizacijo podjetja zaradi številnih širitev in odpiranja novih družb po svetu. Pipistrel tako postaja skupina, Ivo Boscarol pa bo po novem direktor skupine Pipistrel.

Prihodnje leto bo s petimi odstotki v Pipistrel vstopil kitajski investitor, Boscarol pa bo s hčerko Tajo postal 10,5-odstotni lastnik povezanega kitajskega podjetja Sino Group.

Vir: STA

Prejšnji članekHiša z imenom streha se nahaja sredi riževih polj
Naslednji članekSREČNO NOVO LETO 2017

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.