Pričetek del na zemljišču soseske Novo Brdo v Ljubljani

2
Direktor stanovanjskega sklada Črtomir Remec je v začetku leta ocenil, da bo soseska Novo Brdo "predstavljala malo večji obliž na stanovanjske rane" v prestolnici.

V ponedeljek so z zakoličenjem območja zemljišča stekla dela na soseski Novo Brdo v Ljubljani. Stanovanjski sklad RS namerava v soseski na 4,8 hektara velikem zemljišču zgraditi 18 objektov s 498 stanovanji, od tega 25 oskrbovanimi stanovanji, in 522 parkirnih mest v podzemni garaži pod objekti.

Stanovanja bodo velika od 30 do 80 kvadratnih metrov, etažnost objektov pa bo obsegala klet, pritličje, tri nadstropja in teraso, so sporočili s stanovanjskega sklada.

Začetek izvedbe zemeljskih del in varovanja gradbene jame je predviden do konca meseca. Na podlagi javnega naročila je bila za izvajalca del izbrana družba Rafael. Predviden začetek gradnje stanovanj je oktober 2018, zaključek pa konec 2020.

“Nova soseska bo zasnovana tako, da si bodo od severa proti jugu sledili pasovi grajenega ter notranji pasovi za peš poti in kolesarski promet. Večstanovanjski objekti bodo točkovno razporejeni, samostojni in manjših dimenzij (vila bloki), ki se bodo ob Poti Rdečega križa zaključili z vzdolžnimi bloki,” so pojasnili na stanovanjskem skladu.

Stanovanjski sklad RS bo v soseski Novo Brdo ponudil višji standard bivanja, saj bodo v njej sobivale različne generacije (mladi, starejši, družine), čemur bodo prilagojeni objekti in stanovanja.

Za dobro počutje stanovalcev naj bi v novi soseski skrbel še vsebinsko raznovrsten javni program ter varen odprt zunanji prostor, ki bo prežet z novim zelenim sistemom, otroškimi igrišči in navezavami na obstoječa zelena obroča na vzhodu (Pot spominov in tovarištva) in zahodu (Rožni hrib in športna igrišča Zeleni gaj). V bližini sta priključek na mestno ljubljansko obvoznico in avtocesto.

Direktor stanovanjskega sklada Črtomir Remec je v začetku leta ocenil, da bo soseska Novo Brdo “predstavljala malo večji obliž na stanovanjske rane” v prestolnici.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.