V Sečovljah kmalu kmalu nova neprofitna stanovanja

83

Po 13 letih bodo v občini Piran ponovno gradili neprofitna stanovanja. Po dolgotrajnem usklajevanju med Stanovanjskim skladom RS in občino ter urejanju vse potrebne dokumentacije bodo septembra namreč v Sečovljah začeli graditi večstanovanjski objekt z 22 stanovanj in skupno 1370 kvadratnimi metri uporabne površine, so sporočili z Okolja Piran.

Občina bo prispevala finančna sredstva za 11 stanovanj, stanovanjski sklad pa za drugo polovico.

Objekt, ki bo imel tudi dvonivojsko parkirišče z 48 parkirišči, bo stal v naselju Sečovlje-Košta in sicer na območju grebena, kjer je predvidena pozidava stanovanjskega tipa. Objekt je predviden na spodnjih terasah severno od grebenske ceste in ob lokalni cesti za Parecag, s katere je predviden tudi dostop do njega.

Objekt bo delno vkopan in bo sestavljen iz dveh zrcalno enakih enot z ločenima vhodoma in stopniščema, v vsaki bo 11 stanovanjskih enot. V vsakem vhodu bo osebno električno dvigalo nosilnosti 675 kilogramov.

Dostopi do vhodov in tudi sami vhodi nimajo grajenih ali komunikacijskih ovir. Dve stanovanji, na vsakem vhodu po eno, bosta prilagojeni bivanju funkcionalno oviranim osebam, vsi prostori pa bodo dovolj veliki, da bo omogočeno gibanje z invalidskim vozičkom. Oprema napeljav in naprav bo prav tako prilagojena posebnim potrebam funkcionalno oviranim osebam, so še zapisali v Okolju Piran.

Direktor Okolja Alen Radojkovič je ob tem pojasnil, da se bosta z izgradnjo stolpiča uredila tudi del naselja, kjer je bilo do sedaj divje odlagališče, ter vsa potrebna infrastruktura. Poleg tega v podjetju preučujejo še možnosti za novo cesto, ki bi razbremenila center Sečovelj. Kot najboljša varianta se ponuja lokacija na južnem pobočju, kjer je bila nekoč predvidena cesta do igrišča za golf, parcele pa so večinoma v lasti občine.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.