Pogodba za Tobačna mesto podpisana

0

Avstrijska družba RM Bauträger je podpisala pogodbo na nakup kompleksa Tobačna mesto za 25 milijonov evrov in je skladno s pogodbo že tudi nakazala aro, je povedal stečajni upravitelj družbe Imos-G Grega Erman. Pričakuje, da postopek sicer verjetno ne bo zaključen pred septembrom.

“Glede na vse odložne pogoje v pogodbi ne pričakujem, da bi bil postopek lahko zaključen pred septembrom, tudi če ne bo nobenih ugovorov ali pritožb, ki pa so v tem postopku pričakovane,” je povedal Erman.

Upravitelj je celovško družbo izbral na zadnjem zbiranju ponudb, v okviru katerega je prejel dve popolni ponudbi, dve pa sta bili nepopolni in ju je izločil. Popolni ponudbi so poslale družba Bauträger, ki je ponudila 25 milijonov evrov, ter družbi KPL in MG Mind, ki je lastnica KPL, ki sta ponudili 23,1 milijona evrov.

Med ponudbami je bila tudi tista slovenskega izseljenca v Nemčiji Vincenca Grabnarja, ki bi skupaj z nemškimi vlagatelji prek družbe VG Dienstleistungen kompleks kupil za 36,2 milijona evrov, vendar pa jo je Erman izločil, ker ponudnik ni predložil bančne garancije. Grabnar je junija za časnik Delo dejal, da bodo skušali svojo ponudbo še dopolniti, če bo stečajni upravitelj to sprejel.

KPL pa je želel prek sodišča poskusili doseči razveljavitev zbiranja zavezujočih ponudb oz. objave obvestila o izidu postopka, a mu to ni uspelo. Trdil je, da je že lani ob zbiranju nezavezujočih ponudb oddal zavezujočo ponudbo za 23,1 milijona evrov in da bi moral upravitelj izbrati njegovo ponudbo.

Projekt Tobačna mesto zajema zemljišča na območju nekdanje tobačne tovarne med Tržaško in Bleiweisovo cesto, na katerih je predvidena gradnja okoli 600 stanovanj v devetih stolpnicah, v katerih bi bili tudi trgovski in poslovni prostori, ter hotela s kongresno ponudbo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.