Gen-I bo kmalu ponudil sončne elektrarne

59

Trgovec z elektriko Gen-I je napovedal storitev, ki bo strankam zagotovila celostno vzpostavitev male sončne elektrarne od začetnega svetovanja do izgradnje elektrarne na ključ in vzdrževanja. Investicijo bodo naročniki lahko financirali s prihrankom. NEPREMICNINE

Kot je na današnji predstavitvi poudaril predsednik uprave Gen-I Robert Golob, ima Slovenija vse pogoje za uspešno koriščenje sončne energije. V prvi vrsti je dovolj osončena, kar velja tudi za prestolnico. Kot je pojasnil, je razlika v osončenosti med Portorožem in Ljubljano le desetodstotna.

Sistem, ki ga prinaša storitev Gen-I Sonce, bo po Golobovih besedah napreden, a hkrati tudi preprost za uporabo. Prepričan je, da bo znal z njim prek daljinskega upravljanja rokovati vsakdo, ne le osebe, ki že zdaj sledijo trendom sodobne pametne tehnologije.

Po Golobovih besedah stroški začetne investicije v takšno elektrarno znašajo med 10.000 in 15.000 evri, v kolikšnem času se bo povrnila, pa je odvisno od številnih dejavnikov, zato je takšne ocene težko podati. “Odvisno je med drugim od lege hiše, osončenosti kraja, strukture podstrešja in še veliko drugih dejavnikov,” je pojasnil Golob.

V družbi so razvili tudi sistem financiranja, ki bo kritje stroškov investicije omogočal neposredno iz prihrankov. Kot je pojasnil Golob, bo po zagonu male sončne elektrarne račun za elektriko na primer 75 odstotkov nižji, prihranjeni znesek pa bo namenjen odplačilu stroškov investicije. Ljudje tako investicije s finančnega vidika ne bodo posebej občutili, saj bo mesečni strošek podoben tistemu, ki je na položnici že sedaj, je prepričan Golob. Celostna ponudba vključuje tudi pridobitev subvencije, če ta posamezniku pripada.

V družbi so se pri projektu povezali s štirimi slovenskimi podjetji, ki so po Golobovih besedah prodorna in zelo uspešna tako v Sloveniji kot tujini ter predstavljajo dokaz, da lahko tudi slovensko podjetje postavlja trende v mednarodnem merilu. V projektu sodelujejo Sol Navitas, Bisol, Letrika Sol in Termo-Tehnika.

Kot je poudaril Golob, s takšnim sodelovanjem Gen-I Sonce ostaja v celoti slovenski produkt, ki združuje slovensko znanje in inovacije. Prepričan je, da bo odziv gospodinjstev dober, saj se Slovenci po njegovih besedah že dobro zavedamo pomena obnovljivih virov energije. Sončna energija je med vsemi najbolj okolju prijazna, je dodal.

Vir: STA

Prejšnji članekMoskva načrtuje nov tematski park, ki bo največji na svetu
Naslednji članekNovi prijemi za povečanje obiska v trgovskih centrih

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.