Združenje upravnikov nepremičnin zaskrbljeno zaradi cen energentov

31

 V Združenju upravnikov nepremičnin, ki deluje v okviru Zbornice za poslovanje z nepremičninami pri Gospodarski zbornici Slovenije, z zaskrbljenostjo spremljajo razmere na trgu energentov. Te bodo v pred kratkem začeti ogrevalni sezoni očitno še poslabšale gmotni položaj etažnih lastnikov, so opozorili v sporočilu za javnost.

“Kljub temu, da upravniki nepremičnin ne morejo biti odgovorni za razmere na globalnih trgih, od nekaterih etažnih lastnikov te dni slišijo tudi takšne očitke,” so zapisali v združenju.

Ne glede na to, da na cene energentov ne morejo vplivati, iščejo različne načine, da bi se povečanjem cen vsaj v prihodnje lažje izognili. “Manevrskega prostora sicer ni veliko, a upamo, da bi lahko s skupnim nastopom in sodelovanjem na dolgi rok za etažne lastnike dosegli določene koristi,” so navedli.

Do takrat poudarjajo, da stroški energentov niso v ničemer odvisni od odločitve upravnika, ampak so rezultat tržnih razmer, ki se jim morajo vsi skupaj na čim bolj učinkovit način prilagajati. “Obenem pričakujemo, da bo v teh težkih razmerah najranljivejšim na pomoč priskočila tudi država, kar so predstavniki politike v preteklih tednih že napovedali,” so še dodali.

Premier Janez Janša je v razpravi v državnem zboru prejšnji teden poudaril, da je delovna skupina na ravni državnih sekretarjev pripravila nabor ukrepov za blaženje višanja cen energentov. Vlada jih bo sprejemala glede na dane razmere, je dejal.

Prejšnji članekProdaja novih hiš in stanovanj v ZDA oktobra narasla
Naslednji članekNa 1.licitaciji hišk na Cresu dosežena cena 9.000 EUR/m2

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.