V Celju stekla gradbena dela za novo stanovanjsko sosesko

21
Celjska občina ima po lastnih navedbah sicer največ javnih najemnih stanovanj na prebivalca v Sloveniji.

V celjski soseski Dečkovo naselje se je začela gradnja komunalne infrastrukture za novo stanovanjsko sosesko s 142 stanovanji in garažno hišo. Pogodbena vrednost izgradnje komunalne opreme je skoraj milijon evrov. Izgradnje te stanovanjske soseske je največji projekt celjske občine na področju stanovanjske politike.

Kot so danes sporočili z občine, bo občina z novimi javnimi najemnimi stanovanji zmanjšala vse večje potrebe po najemnih stanovanjih. Pri oddaji stanovanj bodo dodatno pozornost namenili mladim in mladim družinam, starejšim, ki jim bodo namenjena oskrbovana stanovanja, prav tako pa bodo v novi soseski stanovanja prilagojena gibalno oviranim posameznikom in osebam z okvaro vida ali sluha.

V okviru mehanizma celostne teritorialne naložbe je predvidena celotna operacija ureditev 2,3 hektarja nerevitaliziranih površin, na kateri bo zgrajena novo stanovanjska soseska. Njena gradnja bo sledila smernicam energetsko učinkovite gradnje, dela pa bodo predvidoma končana do leta 2021.

Vrednost projekta, ki ga bosta financirali celjska občina in občinska družba Nepremičnine Celje, je ocenjena na 14 milijonov evrov. V primeru uspešne prijave je predvidenih dobrih 5,7 milijona evrov nepovratnih sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Celjska občina ima po lastnih navedbah sicer največ javnih najemnih stanovanj na prebivalca v Sloveniji, kljub temu pa so potrebe po novih stanovanjih velike, zato bo nova stanovanjska soseska zelo pomembna pridobitev.

V začetku leta je družba Nepremičnine Celje objavila razpis za oddajo neprofitnih stanovanj v Celju. Kot so za STA povedali v družbi, so prejeli 607 vlog, zaključek obravnave teh vlog je predviden proti koncu leta. Ocenjujejo, da bo po pregledu vlog med njimi ostalo okoli 550 upravičencev do najema neprofitnih stanovanj.

Prejšnji članekNa hrastniški občini razmišljajo o ustanovitvi stanovanjske zadruge
Naslednji članekProdaja novih stanovanjskih nepremičnin v ZDA julija navzdol