Home 24ur NOVICE SLOVENIJA Pohorska hotela Bolfenk in Videc z novim najemnikom

Pohorska hotela Bolfenk in Videc z novim najemnikom

0
Pohorska hotela Bolfenk in Videc z novim najemnikom
Za DUTB je oddaja hotelov Arena, Bolfenk in Videc le kratkoročna rešitev, dolgoročno jih želijo prodati.

Potem ko je podjetje Playgreen podaljšalo najemno pogodbo le še za Hotel Arena, sta hotela Bolfenk in Videc dobila novega najemnika. To je samostojni podjetnik Denis Šlak, ki ima že izkušnje z oddajanjem turističnih namestitev na Mariborskem Pohorju. Pravi, da ima dolgoročne načrte, zato se zanima tudi za nakup obeh nepremičnin.

Gre za hotele nekdanjega Športnega centra Pohorje na Mariborskem Pohorju, ki so od leta 2014 pod okriljem Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Septembra lani je vse tri najel mariborski podjetnik Miran Ferk s podjetjem Playgreen, po enem letu pa je najemno pogodbo podaljšal le še za hotel Arena, ki se nahaja ob vznožju Pohorja. Kot je dejal, je odstopil od najema hotelov Bolfenk in Videc, saj je z njima zaradi lokacije na vrhu Pohorja preveč stroškov, hkrati je velika težava dobiti delovno silo in goste.

DUTB je zato morala najti novega najemnika. S Šlakom je 10. septembra podpisala najemno pogodbo za obdobje enega leta.

Mladi podjetnik, doma iz Jakobskega dola, je zadnja tri leta najemal več apartmajev v naselju Bolfenk, ki so v zasebni lasti, in jih je oddajal turistom.

Hotela Bolfenk in Videc sta trenutno zaprta, Šlak pa ju namerava ponovno odpreti za obiskovalce na začetku oktobra. “Najprej bomo začeli s hotelom Bolfenk, apartmajsko hišo 3 in velnes centrom,” je pojasnil.

Skupno zdaj razpolaga z nekaj več kot 400 ležišči, za katere verjame, da jih je mogoče napolniti. “Ne bo lahko, ker med Mariborčani vlada splošno mnenje, da je tu vse zaprto. A verjamem, da jih lahko z izboljšano ponudbo znova zvabimo sem,” je optimističen Šlak.

Njegov načrt je, da kompleks, ki se nahaja pri zgodnji postaji Pohorske vzpenjače, obratuje vsak dan v letu. “Da se ljudje navadijo, da ta del Pohorja živi in da imajo tu kaj početi,” je pojasnil.

S tem namenom namerava med drugim zgraditi fitnes na prostem in vzpostaviti izposojo električnih koles. Da bi imel pri vlaganjih v infrastrukturo bolj proste roke, se zanima tudi za odkup obeh hotelov. Pri tem naj bi mu finančno pomagal partner iz Slovenije, katerega imena zaenkrat ne razkriva.

“Imam res dolgoročne načrte, saj živim s Pohorjem že 17 let. Športni center Pohorje je pripeljal sem gor moje starše kot vzdrževalce, tu smo imeli tudi sobo in smo vseskozi od blizu spremljali dogajanje, kako je naselje raslo, nato pa je šlo vse v stečaj in bilo nam je zelo hudo. Potem ko sem zadnja tri leta pridobil izkušnje v turizmu, verjamem, da lahko zapišemo tukaj pozitivno zgodbo,” je še dejal.

Tudi za DUTB je oddaja hotelov Arena, Bolfenk in Videc le kratkoročna rešitev, dolgoročno jih želijo prodati. Nakup vseh treh hotelov zanima tudi najemnika Arene Ferka. Kar zadeva postopek prodaje, trenutno poteka zbiranje nezavezujočih ponudb, sledilo bo zbiranje zavezujočih ponudb.

“Cilj DUTB je, da hoteli zaživijo in da se turisti vračajo na Pohorje tudi v drugih letnih časih, ne samo pozimi. Želja je, da bi se vsi turistični akterji na Pohorju povezali in še dodatno razvijali destinacijo ter poleg smučanja in kolesarskih spustov obiskovalcem ponudili dodatne možnosti preživljanja prostega časa,” so še dodali.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

NE ZAMUDITE SVEŽIH

NEPREMIČNINSKIH NOVIC

 

Nepremičninske novice iz Slovenije in tujine neposredno in brezplačno v vašem nabiralnku.


Sem prebral_a in se strinjam s  politiko zasebnosti