V Ankaranu naprodaj “božanska” parcela

508
Na izjemni lokaciji v Ankaranu, je naprodaj ena najlepših parcel na Jadranski obali.

V Ankaranu, ki mu nekateri pravijo tudi slovenska Toscana, je danes naprodaj  ena najlepših parcel  na celotni Jadranski obali.

Zemljišče velikosti 1.651 m2 se najhaja na idiličnem hribu Kolomban, kjer nas sonce razvaja in greje že  od ranega jutra. Na lokaciji se počutimo dobesedno  “kraljevsko”, saj se nam odpirajo prečudoviti razgledi na modrino morja in na sosednjo z vinsko trto obdarjeno kmetijsko zemljišče.

Na parceli se nahaja  starejša hiša, ki je potrebna prenove oziroma je zelo primerna  za nadomestno gradnjo. Nekoč davno, naj bi prav na tej lokaciji po navedbah lastnikov stal celo samostan, in morda je to tudi eden izmed razlogov, da se na njej počutimo prav “božansko”.

Lokacija velike parcele je zelo primerna za postavitev samostojne hiše z bazenom, morda tudi dvojčka. Primerna je tudi za dva sorodnika ali prijatelja, saj njena velikost omogoča delitev na dve parceli, kjer si lahko nato vsak postavi svojo “rezidenco”.

Sončni zahodi se od ob jasnem vremenu vedno “potopijo” v morje in nam pričarajo najlepše obrise narave ob pogledih na idilično in pravljično “toskansko” okolico. Prav to je največja dodana vrednost zemljišča, ki se danes skupaj s hišo prodaja za  260.000 EUR.

Lastniki so za prodajo te izjemne in redke nepremičnine pooblastili nepremičninsko agencijo ABC NEPREMIČNINE. Za ogled nepremičnine in druge informacije je kontaktna oseba agentka: Jana Tertei, tel. 040860000.

Zanimivosti kraja Ankaran:

Turizem je glavni razlog, da se je Ankaran razvil v tako cvetoč kraj kot je danes. Že v zgodovini kraja so podatki, da so hodili v samostan nabirat novih moči menihi iz drugih krajev.  Samostan dejansko postane po prvi svetovni vojni, kot hotel, del turistične ponudbe, skupaj z igrišči in kopališčem sv. Nikolaja (odprtim leta 1925). Po drugi svetovni vojni, se na posestvu samostana razvije hotelski in kamp kompleks Adria.

Ugodna prisojna lega, blaga klima in bujno sredozemsko rastlinstvo je nedvomno vplivalo na razvoj zgodnjega turizma v Ankaranu. Avstrijci so namreč prav tu zgradili zdravilišče za svoje mornariške oficirje. V otroško obmorsko okrevališče se je kasneje vselila  svetovno priznana Ortopedska bolnica Valdoltra, na Debelem rtiču pa pozneje Mladinsko okrevališče.

Nekdaj manjša vas se je tako po drugi svetovni vojni začela razvijati predvsem kot turistična destinacija. Danes je to eno najbolj razvitih turističnih naselij v Sloveniji, predvsem zaradi lepe narave, dolge obale in pristne lege. V Ankaranu je eden največjih avtokampov v Sloveniji s 1600 prostori za kampiranje. Tu so tudi bazeni, športna igrišča in predvsem okoli kilometer dolga peščena plaža, starejšim domačinom bolj znana po imenu San-Nicolo. Plaža se v svojem južnem delu zaključuje s pomolom, ki je obenem tudi zadnja točka slovenske gorske transverzale.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Prejšnji članekKoprska občina na dražbi nepremičnin uspešna
Naslednji članekDecembra so v Sloveniji izdali 659 gradbenih dovoljenj za stavbe