Novembra gradenj stanovanj za petino manj

43
Z gradbenimi dovoljenji, izdanimi v novembru, se bo gradilo največ stanovanj v jugovzhodni Sloveniji.

Novembra je bilo v Sloveniji po podatkih statističnega urada izdanih 591 gradbenih dovoljenj za stavbe s skupno površino 126.788 kvadratnih metrov. V njih je načrtovanih 330 stanovanj, kar je 20 odstotkov manj kot po gradbenih dovoljenjih iz oktobra. Največ jih bo v jugovzhodni Sloveniji.

Novembra je bilo izdanih osem odstotkov manj gradbenih dovoljenj za stanovanjske stavbe kot oktobra in 15 odstotkov manj gradbenih dovoljenj za nestanovanjske stavbe. Celotna površina vseh teh stavb bo za 31 odstotkov manjša od površine stavb, načrtovanih oktobra, so izračunali statistki.

Skoraj vsa v novembru izdana gradbena dovoljenja za stavbe so bila izdana za novogradnje, le odstotek jih je bilo izdanih za spremembo namembnosti.

Pri tem je bilo število izdanih gradbenih dovoljenj za novogradnje za 11 odstotkov manjše kot v oktobru, vendar za 31 odstotkov večje kot v novembru 2019.

V enostanovanjskih stavbah je načrtovanih 214 stanovanj, v večstanovanjskih stavbah 115 stanovanj in v nestanovanjski stavbi eno stanovanje.

Z gradbenimi dovoljenji, izdanimi v novembru, se bo gradilo največ stanovanj v jugovzhodni Sloveniji, namreč 29 odstotkov vseh. Sledita osrednjeslovenska in podravska statistična regija, z 22- oz. 21-odstotnim deležem.

Prejšnji članekBanke v desetih mesecih s padcem dobička za 17 %
Naslednji članekNa dražbi zapuščina avstrijskega igralca Maximiliana Schella