Home NEPREMIČNINE INVESTITORJI Lokacija tovarne Sumitomo Rubber bo verjetno v Logatcu

Lokacija tovarne Sumitomo Rubber bo verjetno v Logatcu

0
Lokacija tovarne Sumitomo Rubber bo verjetno v Logatcu
Z vodstvom tovarne Sumitomo Rubber se je srečal tudi predsednik vlade dr. Miro Cerar. Foto: Nebojša Tejić/STA

Lokacija naložbe podjetja Sumitomo Rubber v Sloveniji bo znana v začetku prihodnjega tedna, so povedali na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Med možnimi se najglasneje omenja Logatec. Tamkajšnji župan Berto Menard je v torek ob naznanitvi investicije svojo občino ocenil kot idealno lokacijo za naložbo.

Menard je v torek, potem ko so v Sumitomu Rubber naznanili prihod v Slovenijo povedal, da je z zanimanjem japonskega investitorja za lokacijo v Logatcu seznanjen, a podrobneje zadeve do uradne odločitve ni želel komentirati.

Je pa ocenil, da gre za “idealno” lokacijo med Ljubljano, Luko Koper in Trstom. V Logatcu je po pojasnilih župana na mestu, kjer med drugim posluje Hoedlmayr logistika, na voljo še 13 hektarjev zemljišč, za katere se zanima več tujih investitorjev. Kot je dodal, se je sestal že z več predstavniki tujih korporacij.

Prihoda podjetja Sumitomo Rubber Industries bi bil sicer vesel, saj bi to prineslo dodatnih 200 delovnih mest, kar bi občini veliko pomenilo, je še dejal.

Iz tega vidika bi naložbo japonskega podjetja z odprtimi rokami sprejeli tudi v občini Komenda, ki se prav tako omenja kot možna lokacija. “V vsakem primeru bi bila taka zadeva dobrodošla,” je ocenil župan Komende Stanislav Poglajen in dodal, da tako podjetje lahko zagotovo “prinese tudi ostalim gospodarskim subjektom neko korist”.

Za Komendo kot eno od možnih lokacij je Poglajen pravzaprav izvedel iz medijev in sam s tem ni seznanjen. Po njegovih domnevah bi se japonski investitorji lahko sicer dogovarjali s Poslovno cono Komenda, podjetjem, ki se ukvarja z upravljanjem in trženjem nepremičnin na območju poslovne cone, njihovo gradnjo in prodajo ter posredovanjem nepremičnin v najem.

Je pa opozoril, da občina na žalost tako velikega zemljišča, kot si ga želijo japonski investitorji, nima na voljo. Na ministrstvu pojasnjujejo, da bo velikost zemljišča na izbrani lokaciji znašala 32.000 kvadratnih metrov, na njem pa bodo postavili tovarno veliko 12.000 kvadratnih metrov.

V igri za lokacijo so sicer neuradno tudi Trbovlje, a konkretnejših informacij glede tega na občini niso podali.

Japonska družba Sumitomo Rubber Industries je investicijo v proizvodnjo medicinskih elastomerov v Sloveniji napovedala v torek. Tovarno bo njena švicarska družba Lonstroff postavila v osrednji Sloveniji, vrednost investicije pa bo njihovih navedbah dosegla 34 milijonov evrov in ustvarila vsaj 200 delovnih mest.

Medtem so “novo japonsko-švicarsko greenfield investicijo v Sloveniji” z velikim veseljem sprejeli tudi v agenciji Spirit Slovenija.

“Od prvih pogovorov in predstavitve Slovenije kot primerne lokacije za njihovo investicijo pred dvema letoma in pol smo investitorju zagotavljali vse potrebne informacije za sprejetje odločitve o investiranju v Sloveniji,” je v sporočilu za javnost zapisal Matej Skočir, vodja sektorja za spodbujanje internacionalizacije in tujih investicij na agenciji, in dodal, da bodo aktivni tudi med izvajanjem investicije in po njej.

Vir:STA

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

NE ZAMUDITE SVEŽIH

NEPREMIČNINSKIH NOVIC

 

Nepremičninske novice iz Slovenije in tujine neposredno in brezplačno v vašem nabiralnku.


Sem prebral_a in se strinjam s  politiko zasebnosti