Luka Koper objavila vabilo za nakup ali najem hotela Pristan

120

Luka Koper je objavila vabilo k oddaji zavezujočih ponudb za nakup ali najem Garni hotela Pristan, ki stoji ob vhodu v koprsko pristanišče in v neposredni bližini starega mestnega jedra. Izhodiščna cena za nakup je 1,295 milijona evrov, za najem pa 13.000 evrov na mesec. Ponudbe zbirajo do vključno 30. avgusta.

Garni hotel Pristan je del stavbe Barka, ki stoji pred vhodom v pristanišče. V naravi obsega pritličje z restavracijo v izmeri 217 kvadratnih metrov, v treh nadstropjih nad njo pa deset sob in osem poslovnih apartmajev s skupno površino 1055 kvadratnih metrov. Poleg Pristana sta v Barki še dva gostinska lokala, večji del zgradbe pa zasedajo pisarne raznih podjetij.

Luka Koper je pred leti opredelila naložbe v gostinstvo kot nestrateške. Kot pojasnjujejo v podjetju, si za prodajo ali najem hotela prizadevajo od leta 2016, ko so objavili prvi poziv. Od takrat so interes kupcev ali najemnikov preverjali z različnimi aktivnostmi. S tem namenom so objavili tudi tokratni poziv. Predkupno pravico ima Mestna občina Koper.

Hotel upravlja hčerinsko podjetje Luka Koper Pristan, ki je od lanskega septembra v postopku redne likvidacije. V letu 2021 je ustvarilo 49.646 evrov izgube iz poslovanja. Likvidacija se bo zaključila v tem mesecu in nepremičnine bodo spet neposredno v lasti matične družbe Luka Koper.

Prejšnji članekIz načrta za okrevanje 60 milijonov evrov za 1000 javnih najemnih stanovanj
Naslednji članekProdaja rabljenih stanovanj in hiš v ZDA julija padla šesti mesec zapored