Hotel Medijske toplice v postopku zbiranja najugodnejše ponudbe

47
Rok za zbiranje ponudb za nakup Medijskih toplic se bo iztekel sredi februarja 2018.

Stečajni upravitelj Hotela Medijske toplice Igor Bončina se je odločil za prvo zavezujoče zbiranje ponudb za prodajo premoženja. Kompleks Medijske toplice tako prodaja kot celoto po izhodiščni ceni v višini 1,1 milijona evrov, kar je 20 odstotkov oz. 300.000 evrov manj kot na septembrski prvi javni dražbi, ki je bila neuspešna.

Morebitni kupci morajo plačati varščino v višini 111.923 evrov. Ker je znesek varščine višji od 20.000 evrov, lahko ponudnik namesto plačila varščine v roku za oddajo ponudb izroči bančno garancijo, je razvidno iz objave na spletnih straneh Ajpesa.

Rok za zbiranje ponudb pa se bo iztekel sredi februarja 2018.

Soglasje k prodaji Medijskih toplic mora podati ločitvena upnica Nova Kreditna banka Maribor, katere terjatve znašajo 830.000 evrov.

Za kompleks Medijske toplice v stečaju je Bončina avgusta izdal dovoljenje za upravljanje društvu za šport in rekreacijo Škorpijoni iz Hrastnika, ki je že v preteklosti v zapuščenih prostorih nekdanjega letovišča prirejalo tekmovanja v vojaškem simulacijskem streljanju.

Društvo Škorpijoni tako lahko zdaj kompleks začasno uporablja za svojo aktivnost, hkrati pa je dolžno vzdrževati okolico, je dejal Bončina, ki se je za oddajo v brezplačen najem odločal kar nekaj časa, saj bi bil ob morebitnih dodatnih poškodbah kompleksa za škodo odgovoren sam.

Člani društva Škorpijoni so ob najemu kompleksa povedali, da bodo poskrbeli tudi za varovanje objekta in preprečili vstop nezaželenim vandalom, ki uničujejo še tisto, kar je od kompleksa ostalo.

Skupno je bilo v stečaju Medijskih toplic prijavljenih 2,7 milijona evrov terjatev. Bončina jih je priznal vse, naknadno je priznal tudi 3,2-milijonsko terjatev Družbe za upravljanje terjatev bank, ki je bila sprva prerekana.

Medijske toplice, ki zajemajo 24.000 kvadratnih metrov in so bile del Poslovnega sistema Zupanc, propadajo že osmo leto in so v zelo slabem stanju. Zato Bončina od prve javne dražbe niti ni imel velikih pričakovanj, saj bo obnova kompleksa zahtevala veliko denarja.

Hotel je namreč v popolnem razsulu, v enakem stanju je tudi nekdanji notranji bazen z izvirom tople vode, kopališče pa bi bilo najbrž treba zgraditi na novo.

Leta 2013 se je za najem in oživitev Medijskih toplic zanimala Občina Zagorje ob Savi, a je idejo opustila, saj je revizor ocenil, da bi bila sklenitev najemne pogodbe zelo tvegana, ker so na nepremičnino vpisane hipoteke.

Revizor je namreč ugotovil, da je podjetje Hotel Medijske toplice ena izmed 12 odvisnih družb v lasti Poslovnega sistema Zupanc. Vseh 12 odvisnih družb pa je med seboj zelo lastniško prepletenih.

Vir.STA

Abanka
LON
Banka Koper
NLB Vita
AS
KPMG

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.