Evalvacija izvajanja nove prostorske in gradbene zakonodaje

24

Ministrstvo za okolje in prostor je začelo z evalvacijo dosedanjega izvajanja nove prostorske in gradbene zakonodaje. V ta namen je na spletni strani ministrstva zagnalo spletno anketo, namenjeno različnim ciljnim skupinam izvajalcev in uporabnikom zakonodaje. Anketa bo aktivna do 23. novembra.

Kot so sporočili z ministrstva, državni sekretar na ministrstvu Aleš Prijon ob tem izpostavlja, da je “cilj ministrstva izboljšana zakonodaja, ki bi upoštevala najvišje strokovne standarde, a hkrati bila življenjska in ljudem prijazna”.

Spletna anketa vsebuje vprašanja, za katera ministrstvo ocenjuje, da so v tem času osrednjega pomena za pridobitev prvega vpogleda v implementacijo zakonodaje.

Ta se je sicer šele dejansko začela izvajati, a po Prijonovih besedah si ministrstvo želi vzpostaviti komunikacijski kanal za redno spremljanje izvajanja zakonodaje. “Ministrstvo za okolje in prostor naproša vse, da anketo izpolnite in na tak način prispevate k spremljanju in analizi zakonodaje, tako da bodo njene morebitne spremembe in drugi ukrepi temeljili na čim bolj reprezentativnem vzorcu izkušenj in ocen,” so zapisali.

Poleg zaključenega nabora različnih organov in organizacij, ki zakonodajo izvajajo in uporabljajo (občine, upravne enote, obe strokovni zbornici, notarska zbornica), želi ministrstvo pridobiti tudi prve odzive investitorjev, ki pa za razliko od navedenih organizacij niso združeni in enotno zastopani

Prejšnji članekSlovenija na področju gradbenih dovoljenj zasedla 120. mesto
Naslednji članekBlocksquare omogoča investicijo v parkirno hišo vlagateljem iz osmih držav