Home NEPREMIČNINE INVESTITORJI Blocksquare omogoča investicijo v parkirno hišo vlagateljem iz osmih držav

Blocksquare omogoča investicijo v parkirno hišo vlagateljem iz osmih držav

0
Blocksquare omogoča investicijo v parkirno hišo vlagateljem iz osmih držav
Pilotni projekt se je osredotočil na razmeroma majhno nepremičnino, in sicer parkirno mesto v Tehnološkem parku v Ljubljani. Fotografija je simbolična.

Slovenski startup Blocksquare je testiral beta različico sistema Proptoken, ki naj bi posameznikom z vsega sveta omogočil investicije v nepremičnine. V pilotnem projektu so 19 vlagateljem iz osmih držav omogočili investicijo v parkirno mesto v ljubljanskem Tehnološkem parku, so sporočili iz podjetja.

Pilotni projekt se je osredotočil na razmeroma majhno nepremičnino, in sicer parkirno mesto v Tehnološkem parku v Ljubljani. V 16 dneh so v okviru rešitve, ki temelji na tehnologiji veriženja podatkovnih blokov (blockchain), našli 19 zainteresiranih vlagateljev, ki so prejeli digitalne deleže .

Tokenizacijo nepremičnine je izvedlo podjetje za upravljanje nepremičnin NDP. Podjetje sedaj v imenu vlagateljev drži lastninsko pravico do tokenizirane nepremičnine, upravlja najemne pogodbe, donos od najemnine parkirnega mesta pa deli med vlagatelje.

Podjetje Blocksquare s sedežem v Sloveniji nudi nepremičninskim podjetjem sistem izdaje kriptografskih žetonov, povezanih z določeno nepremičnino. Podjetje NDP za upravljanje nepremičnin je leta 2015 ustanovil soustanovitelj podjetja Blocksquare Denis Petrovčič.

Vizija podjetja Blocksquare je vlaganje v naložbene nepremičnine napraviti tako enostavno, kot je trgovanje na spletu. S pomočjo blockchain tehnologije in njihove rešitve naj bi tudi posameznikom omogočili, da postanejo solastniki investicijskih nepremičnin po vsem svetu, na primer sončne elektrarne v Južni Afriki ali stanovanja v brazilskem Riu de Janeiru.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

NE ZAMUDITE SVEŽIH

NEPREMIČNINSKIH NOVIC

 

Nepremičninske novice iz Slovenije in tujine neposredno in brezplačno v vašem nabiralnku.


Sem prebral_a in se strinjam s  politiko zasebnosti