Home NEPREMIČNINE INVESTITORJI Blocksquare omogoča investicijo v parkirno hišo vlagateljem iz osmih držav

Blocksquare omogoča investicijo v parkirno hišo vlagateljem iz osmih držav

0
Blocksquare omogoča investicijo v parkirno hišo vlagateljem iz osmih držav
Pilotni projekt se je osredotočil na razmeroma majhno nepremičnino, in sicer parkirno mesto v Tehnološkem parku v Ljubljani. Fotografija je simbolična.

Slovenski startup Blocksquare je testiral beta različico sistema Proptoken, ki naj bi posameznikom z vsega sveta omogočil investicije v nepremičnine. V pilotnem projektu so 19 vlagateljem iz osmih držav omogočili investicijo v parkirno mesto v ljubljanskem Tehnološkem parku, so sporočili iz podjetja.

Pilotni projekt se je osredotočil na razmeroma majhno nepremičnino, in sicer parkirno mesto v Tehnološkem parku v Ljubljani. V 16 dneh so v okviru rešitve, ki temelji na tehnologiji veriženja podatkovnih blokov (blockchain), našli 19 zainteresiranih vlagateljev, ki so prejeli digitalne deleže .

Tokenizacijo nepremičnine je izvedlo podjetje za upravljanje nepremičnin NDP. Podjetje sedaj v imenu vlagateljev drži lastninsko pravico do tokenizirane nepremičnine, upravlja najemne pogodbe, donos od najemnine parkirnega mesta pa deli med vlagatelje.

Podjetje Blocksquare s sedežem v Sloveniji nudi nepremičninskim podjetjem sistem izdaje kriptografskih žetonov, povezanih z določeno nepremičnino. Podjetje NDP za upravljanje nepremičnin je leta 2015 ustanovil soustanovitelj podjetja Blocksquare Denis Petrovčič.

Vizija podjetja Blocksquare je vlaganje v naložbene nepremičnine napraviti tako enostavno, kot je trgovanje na spletu. S pomočjo blockchain tehnologije in njihove rešitve naj bi tudi posameznikom omogočili, da postanejo solastniki investicijskih nepremičnin po vsem svetu, na primer sončne elektrarne v Južni Afriki ali stanovanja v brazilskem Riu de Janeiru.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.