DUTB pnovno prodaja nedokončani stanovanjski objekt v Vojniku

99
Vojniški župan Branko Petre je povedal, da ne verjame v uspešno prodajo objekta kot celote, saj ga tudi po nižji ceni niso uspeli prodati.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) na podlagi nezavezujočih ponudb ponovno prodaja nedokončani stanovanjski objekt s 43 stanovanji v Vojniku, ki je bil zgrajen leta 2009. Tokratna cena znaša 1,9 milijona evrov, ob zadnji prodaji pred približno letom dni pa je bila cena postavljena pri 1,6 milijona evrov.

Razlog za tokratno višjo ceno je bilo novo vrednotenje omenjenega stanovanjskega bloka, saj so se stanovanja na trgu ponovno podražila, so pojasnili.

Nepremičnino, ki so jo Vojničani poimenovali “vojniški mavzolej”, je DUTB prevzela sredi leta 2015 v izjemno slabem stanju, potem ko sta dva investitorja pristala v stečaju. V času stečajnega postopka objekt ni bil primerno vzdrževan in varovan, posledica so bili vlomi in uničevanje.

Po prevzemu je DUTB objekt zavarovala, ga očistila, opravila nujna sanacijska dela in pričela z aktivnim trženjem. Tako kot druge objekte DUTB tudi tega trži po vrednosti, oblikovani na podlagi aktualnega vrednotenja nepremičnine, ki ga na podlagi tržnih razmer vsako leto pripravi certificiran cenilec DUTB. Razlog, da objekt še ni prodan, po navedbah DUTB ni v ceni, temveč v velikem finančnem vložku, ki je potreben za dokončanje objekta.

DUTB je imela sicer letos za nakup objekta kot celote kar nekaj povpraševanja. Če se v naslednjih mesecih z enim od potencialnih kupcev ne bo uspela dogovoriti za nakup, bo ponovno preučila scenarij dokončanja objekta z lastnimi sredstvi ter prodajo posameznih stanovanj na trgu.

Vojniški župan Branko Petre je povedal, da ne verjame v uspešno prodajo objekta kot celote, saj ga tudi po nižji ceni niso uspeli prodati. Občina sama ne more kupiti objekta, ker nima dovolj lastnih sredstev, prav tako nima toliko potreb po neprofitnih stanovanjih. Na vojniški listi za neprofitna stanovanja je namreč le okoli 10 prosilcev.

Petre tudi meni, da bi moral DUTB dokončati nedograjeni objekt in nato na trgu prodati posamezna stanovanja, saj tržni interes obstaja.

Prejšnji članekUmetniki v New Yorku brezplačno zavzeli izložbena okna zaprtih trgovin
Naslednji članekDržava od Občine Ankaran pridobila zemljišča za razvoj koprskega pristanišča