Blocksquare: Prva na svetu notarsko overjena tokenizacija nepremičnine v zemljiški knjigi

98

Inovativno slovensko podjetje Blocksquare je postavilo globalni mejnik s prvo tokenizacijo nepremičnine, ki je notarsko overjena in registrirana v zemljiški knjigi. To je velik korak naprej, saj so v proces vključili notarizacijo, kar je preseglo ključne pravne zapreke, s čimer so močno liberalizirali nepremičninski trg.

Tokenizacija nepremičnine je sodobni postopek, kjer se pravice do fizičnega premoženja, kot so nepremičnine, digitalizirajo v obliki žetonov (tokenov). Ti žetoni, ki simbolizirajo delček vrednosti nepremičnine, omogočajo digitalno, varno in transparentno trgovanje ter lastništvo nepremičnin, je pojasnilo podjetje.

Že leta 2018 je Blocksquare demonstriral svojo predanost inovacijam, ko je svojo prvo nepremičnino postavil na blockchain in vlagateljem omogočil vstop v pilotni projekt z investicijo v parkirni prostor v ljubljanskem Tehnološkem parku.

Podjetje vidi registracijo tokenizirane nepremičnine v zemljiški knjigi kot revolucionaren premik za celotno nepremičninsko industrijo. “Integracija notarizacije v proces tokenizacije odpravlja ključne pravne prepreke, kar revolucionira nepremičninski trg. Notarizacija zagotavlja, da vsak sklenjeni posel prejme neposredno izvršljiv notarski zapis,” so poudarili v podjetju.

Uspešna implementacija blockchain tehnologije in uradna registracija v zemljiški knjigi kažeta Blocksquarejevo zavezanost regulativni skladnosti in globalni varnosti. Po mnenju podjetja to ustvarja obilico možnosti za vlagatelje, ki so pripravljeni raziskati mednarodni trg tokeniziranih nepremičnin.

Denis Petrovčič, glavni izvršni direktor Blocksquareja, je ob tej priložnosti dejal: “Ta dosežek je rezultat neomajne predanosti in trdega dela celotne ekipe. Našo ambiciozno vizijo smo uspešno preoblikovali v konkretno in pravno priznano dejstvo.”

Prejšnji članekOkrogla miza: Potreba po ustreznejšem bivanju za starejše
Naslednji članekRast cen poslovnih nepremičnin v drugem četrtletju