Prodaja rabljenih hiš in stanovanj je junija v ZDA v primerjavi z majem padla

39

Prodaja rabljenih hiš in stanovanj je junija v ZDA v primerjavi z majem padla za 5,4 odstotka na letno prilagojeno raven 5,12 milijona enot. To je peti zaporedni mesečni padec, poroča Nacionalno združenje nepremičninskih posrednikov ZDA. Cene medtem še naprej rastejo.

Prodaja je bila letos junija za 14,2 odstotka manjša kot junija lani, srednja cena pa je medtem narasla za 13,4 odstotka na 416.000 dolarjev.

Konec junija je bilo na trgu 1,26 milijona rabljenih stanovanj in hiš, kar je 2,4 odstotka več kot junija lani in prva letna rast v zadnjih treh letih.

Analitiki menijo, da je padec prodaje posledica tega, da si lahko vse manj ljudi privošči nakup hiše ali stanovanja zaradi naraščanja hipotekarnih obresti in cen.

Prodaja stanovanjskih nepremičnin, vrednih do 200.000 dolarjev, je od lanskega junija padla za 31 odstotkov, prodaja tistih, vrednih med 750.000 in milijonom dolarjev, pa je narasla za šest odstotkov. Prodaja nepremičnin, vrednih nad milijon dolarjev, je narasla za dva odstotka.

Prejšnji članekIfo: V Nemčiji odpovedujejo številne gradbene projekte
Naslednji članekThe Fuzzy Log in Hotel Central v najem latvijski hotelski skupini

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.