The Fuzzy Log in Hotel Central v najem latvijski hotelski skupini

73

Latvijska skupina Mogotel Hotel Group bo za 20 let najela ljubljanska hotela The Fuzzy Log in Hotel Central. Najemnine za oba hotela bodo v tem obdobju znašale skupno 12 milijonov evrov, je danes objavila družba Equinox. Sporočila je tudi, da so izpolnjeni pogoji za oddajo hotelov Grand hotel Union, Hotel Lev in uHotel španski skupini Grupo Hotusa.

Družba Equinox nepremičnine je v torek s skupino Mogotel Hotel Group, ki predstavlja največjo hotelsko verigo na Baltiku, podpisala 20-letno najemno pogodbo za oddajo hotela The Fuzzy Log. Latvijska hotelska veriga bo od družbe IP Central, ki je v lasti družbe Union Hotels Collection, hkrati najela tudi Hotel Central, so zapisali v današnji objavi na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Oba hotela bosta po pridobitvi ustrezne licence delovala pod svetovno priznano blagovno znamko Ibis Styles v okviru hotelske verige AccorHotels, ki je šesta največja hotelska veriga na svetu z več kot 5000 hoteli v 95 državah, so pojasnili v Equinoxu.

“S podpisom dolgoročne najemne pogodbe in po izpolnitvi vseh odložnih pogojev bo družba Equinox nepremičnine v celoti uspešno zaključila organizacijsko, poslovno in korporativno prestrukturiranje in bo s tem obstoječim in vsem prihodnjim delničarjem zagotovila organizacijsko strukturo, ki v celoti in popolnosti ustreza najvišjim zahodnim standardom delovanja nepremičninskih družb na organiziranem trgu kapitala,” so zapisali.

V ponedeljek pa so bili izpolnjeni vsi odložni pogoji za predajo hotelov Grand Hotel Union, uHotel in Hotel Lev v upravljanje španski hotelski skupini Hotusa, ki je tako v torek te hotele prevzela v upravljanje, je danes ločeno na spletni strani Ljubljanske borze sporočil Equinox.

Ta je 16. junija letos s skupino Hotusa sklenil pogodbo o oddaji omenjenih treh hotelov za 20 let z možnostjo dvakratnega podaljšanja še za pet let. Posel je ob upoštevanju najemnine za 20 let ocenjen na več kot 110 milijonov evrov.

Prejšnji članekProdaja rabljenih hiš in stanovanj je junija v ZDA v primerjavi z majem padla
Naslednji članekStanovanjske nepremičnine na Hrvaškem v prvem četrtletju na letni ravni dražje za 13,5 odstotka