Cene stanovanjskih nepremičnin v EU jeseni poskočile

53
V Beogradu je trenutno praviloma možno kupiti nova stanovanja ugodneje od ostalih evropskih prestolnic.

Cene stanovanjskih nepremičnin v območju evra in EU so se v tretjem lanskem četrtletju krepko zvišale. V območju evra je bila rast na letni ravni 8,8-odstotna, v EU pa 9,2-odstotna. Gre za največjo letno rast v območju z evrom po letu 2005, ko je evropski statistični urad Eurostat začel beležiti to statistiko, in največjo rast v EU po letu 2007.

Cene nepremičnin so jeseni narasle še bolj kot v drugem četrtletju, ko je bila medletna rast v območju z evrom 6,8-odstotna, v EU pa za 7,4-odstotna. V tretjem četrtletju so bile cene nepremičnin v primerjavi z drugim v območju z evrom 3,3 odstotka, v EU pa 3,1 odstotka višje.

Za razliko od drugega četrtletja so statistiki na letni ravni v vseh državah zabeležili rast cen nepremičnin, v polovici držav je bila rast več kot 10-odstotna. Najnižjo rast so beležili Ciper (+2,2 odstotka) ter Italija in Španija (v obeh +4,2 odstotka). Največje rasti so po drugi strani beležile Češka (+22 odstotkov), Litva (+18,9 odstotka), Estonija (17,3 odstotka) in Nizozemska (+16,8 odstotka).

Tudi na četrtletni ravni so bile cene nepremičnin višje v vseh državah. Najmanj so zrasle v Romuniji (+0,1 odstotka), na Finskem (+0,2 odstotka) in Danskem (+0,3 odstotka). Najvišje rasti pa so na četrtletni ravni beležile Češka (+7,3 odstotka), Nizozemska (+5,9 odstotka), Litva (+5,4 odstotka) in Irska (+5,1 odstotka).

V Beogradu, v novem elitnem naselju “Beograd na vodi” v bližini strogega centra mesta pa so naprodaj ugodna nova stanovanja, ki jih v Sloveniji trži njihov prestavnik ABC nepremičnine; primer dvosobnega stanovanja..

Prejšnji članekV koprskem objektu Solis bo 137 stanovanj
Naslednji članekStečajni upravitelj Primorja naj bi prodajo premoženja končal do konca leta

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.