V koprskem objektu Solis bo 137 stanovanj

1276
Koper postaja vsako leto bolj priljubjeno mesto.

 

Koprski Grafist je pred dnevi dobil gradbeno dovoljenje za spremembo namembnosti poslovnih prostorov v objektu Solis v stanovanja. Prvih 60 stanovanj bo vseljivih pozno poleti, drugi sklop 77 stanovanj pa v začetku prihodnjega leta, je napovedal prvi mož Grafista Ante Guberac.

Objekt Solis, ki leži ob eni glavnih vpadnic v središče Kopra, je po stečaju Primorja dolga leta sameval. Zaradi nedokončanosti se ga je med domačini prijel vzdevek Sagrada Familia. Velike načrte z objektom ima Grafist, ki je pred meseci od koprske občine okoli 10.000 kvadratnih metrov nedokončanih površin v poslovnem objektu in tako pridobil večino površin v Solisu.

Prvi mož Grafista Ante Guberac je danes za STA pojasnil, da gre za dva sklopa s skupno 137 stanovanji. 60 stanovanj iz prvega sklopa bo vseljivih avgusta oz. septembra, drugi sklop s 77 stanovanji pa predstavljajo prostori, ki so jih nedavno kupili od občine in za katere so se obvezali, da morajo gradnjo končati v poldrugem letu. Ta stanovanja bodo tako pripravljena za vselitev februarja oz. marca prihodnje leto.

Guberac je pri tem napovedal, da s cenami ne bodo šli “v nebo”, da torej ne nameravajo izkoristiti trenutnega stanja na trgu nepremičnin, ampak želijo stanovanja prodati in imeti zadovoljne kupce.

V Kopru naprodaj zanimiva hiša za 398.000 EUR…VEČ

Cena novih stanovanj na lokaciji, ki je ne le za Koper, ampak za celo Slovenijo po besedah Gubuerca enkratna, se bo tako gibala med 3200 in 3800 evri na kvadratni meter, kar je po njegovem realna oz. sprejemljiva cena.

Prejšnji članekCene stanovanj v tretjem četrtletju z rekordnim skokom
Naslednji članekCene stanovanjskih nepremičnin v EU jeseni poskočile