Stečajni upravitelj Primorja naj bi prodajo premoženja končal do konca leta

142

Stečajni upravitelj ajdovske družbe Primorje Rudolf Hramec načrtuje prodajo premoženja v stečajnem postopku skleniti do konca leta. V tem času želi prodati še nekaj večjih nepremičnin nekdanjega gradbenega velikana, v tem tednu pa se je končala serija dražb, na katerih so prodali počitniško naselje na hrvaškem otoku Cres.

Knjigovodska vrednost do konca lanskega septembra neunovčenega premoženja Primorja znaša približno 31,7 milijona evrov, stečajni upravitelj je naštel predvsem nepremično premoženje. Med večjimi je izpostavil projekt Majske poljane v Novi Gorici, nepremičnino na Slomškovi ulici v Ajdovščini, projekt Stara vas v Postojni, nepremičnine na Debelem rtiču in nepremičnine v tujini – na Cresu, v Srebrenici in Novigradu, je povedal Hramec.

“Unovčevanje poteka skladno z načrtom, se pa tudi nam poznajo negativni učinki epidemije covida-19,” je izpostavil Hramec.

Stečajni upravitelj je povedal še, da bodo po zadnji dopolnitvi oziroma spremembi načrta poteka stečaja, ki je bil usklajen z upniškim odborom in sodiščem v lanskem letu, unovčevanje premoženja poskušali izpeljati do konca letošnjega leta.

Se je pa uspešno končala serija dražb za počitniško naselje na Cresu v skupni izmeri 1622 kvadratnih metrov. Hišice so bile zgrajene med letoma 1978 in 1981, deset jih je bilo leta 2007 obnovljenih. Dražba skupaj 38 počitniških hišic v Stari Gavzi se je začela konec lanskega novembra in na spletu potekala vsako sredo.

Ta teden so prodali zadnjih pet hišic v počitniškem naselju in zanje iztržili dobrih 916.000 evrov. Skupno se bo v stečajno maso samo od prodaje počitniških hišic steklo skoraj 7,7 milijona evrov, je  navedel David Gajić iz Primorja, ki je vodil dražbe.

Povpraševanje po počitniških hišicah je bilo ogromno, nekaj jih je na dražbi doseglo tudi zelo visoko ceno. Najvišja ceno je dosegla dobrih 40 kvadratnih metrov velika hišica, za katero je izklicna cena znašala 77.816 evrov, na koncu pa je bila prodana za 360.000 evrov.

Na Cresu  možen nakup manjšega apartmaja….

Primorje je sicer v stečaju od junija 2012. Stečajni postopek naj bi se po prvotnih načrtih zaključil že leta 2019, vendar je najprej upniški odbor, nato pa maja 2019 še Okrožno sodišče v Novi Gorici dalo soglasje za njegovo podaljšanje še v leti 2020 in 2021. A se tudi lani stečaj še ni končal, zaključek postopka je po novem pričakovati letos.

 

Prejšnji članekCene stanovanjskih nepremičnin v EU jeseni poskočile
Naslednji članekV ZDA opazen skok prodaje novih stanovanjskih nepremičnin