Spirit podelil nagrade za najboljše lesene gradnje v letu 2016

92

Agencija Spirit je danes podelila nagrade za najboljše lesene gradnje v letu 2016. V kategoriji stanovanjske stavbe sta nagradi prejela Studio Pikaplus in SoNo arhitekti, v kategoriji javne stavbe je slavil arhitekturni biro Ravnikar Potokar, v kategoriji poslovno-industrijski objekti pa podjetje Lamo, so sporočili iz Spirita.

Studio Pikaplus, ki se ukvarja z arhitekturnim projektiranjem, je nagrado prejel za objekt Lesena hiša in SoNo arhitekti za objekt Hiša M. Arhitekturni biro Ravnikar Potokar je nagrajen za objekte v naravnem rezervatu Škocjanski zatok in podjetje Lamo za poslovno-skladiščni objekt G3 spirits, so še sporočili.

Podeljena so bila tudi posebna priznanja za dosežke na področju lesene montažne gradnje v Sloveniji, ki so jih prejeli Marles hiše Maribor, Friderik Kager in Lumar IG.

Agencija Spirit je junija letos objavila Javni natečaj za izbor naj lesene gradnje 2016, s katerim je želela spodbuditi arhitekte, naročnike in izvajalce k uporabi lesa, obenem pa jih povabiti k raziskovanju sodobnih arhitekturno-oblikovalskih načel, so še zapisali.

Strokovna komisija, sestavljena iz uglednih strokovnjakov s področja arhitekture, trajnostnega gradbeništva in učinkovite rabe energije ter lesarstva, je izbirala med 45 prijavljenimi lesenimi objekti, zgrajenimi v zadnjih petih letih.

Spirit je prvi tovrstni natečaj objavil leta 2013.

Vir:STA

Prejšnji članekHrvaška občina z 2700 evri spodbuja mlade pri nakupu nepremičnine
Naslednji članekDUTB po novem letu v prodajo novega svežnja stanovanj v Celovških dvorih

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.