Spirit podelil nagrade za najboljše lesene gradnje v letu 2016

65

Agencija Spirit je danes podelila nagrade za najboljše lesene gradnje v letu 2016. V kategoriji stanovanjske stavbe sta nagradi prejela Studio Pikaplus in SoNo arhitekti, v kategoriji javne stavbe je slavil arhitekturni biro Ravnikar Potokar, v kategoriji poslovno-industrijski objekti pa podjetje Lamo, so sporočili iz Spirita.

Studio Pikaplus, ki se ukvarja z arhitekturnim projektiranjem, je nagrado prejel za objekt Lesena hiša in SoNo arhitekti za objekt Hiša M. Arhitekturni biro Ravnikar Potokar je nagrajen za objekte v naravnem rezervatu Škocjanski zatok in podjetje Lamo za poslovno-skladiščni objekt G3 spirits, so še sporočili.

Podeljena so bila tudi posebna priznanja za dosežke na področju lesene montažne gradnje v Sloveniji, ki so jih prejeli Marles hiše Maribor, Friderik Kager in Lumar IG.

Agencija Spirit je junija letos objavila Javni natečaj za izbor naj lesene gradnje 2016, s katerim je želela spodbuditi arhitekte, naročnike in izvajalce k uporabi lesa, obenem pa jih povabiti k raziskovanju sodobnih arhitekturno-oblikovalskih načel, so še zapisali.

Strokovna komisija, sestavljena iz uglednih strokovnjakov s področja arhitekture, trajnostnega gradbeništva in učinkovite rabe energije ter lesarstva, je izbirala med 45 prijavljenimi lesenimi objekti, zgrajenimi v zadnjih petih letih.

Spirit je prvi tovrstni natečaj objavil leta 2013.

Vir:STA

Prejšnji članekHrvaška občina z 2700 evri spodbuja mlade pri nakupu nepremičnine
Naslednji članekDUTB po novem letu v prodajo novega svežnja stanovanj v Celovških dvorih

2 KOMENTARJI

    • Nezazidljivo zemljišče je zemljišče na katerem gradnja ni možna, ker je tovrstno zemljišče predvideno za druge namene. Ali je neko zemljišče zazidljivo ali ne je razvidno iz prostorskega akta. Če zemljišče v prostorskem aktu ni določeno kot stavbno zemljišče pomeni, da ni zazidljivo. Skladno z določili Zakona o graditvi objektov se tudi enostavni objekt, za katerega ni potrebno pridobiti gradbenega dovoljenja, ne sme postaviti v nasprotju s prostorskim aktom. Ali je mogoče na določenem nezazidljivem zemljišču sploh izvesti kakšen poseg je odvisno od podrobnejše namenske rabe tega zemljišča in morebitnih omejitev, ki veljajo za območje, kjer se tako zemljišče nahaja, zato se primarno priporoča pridobitev lokacijske informacije za konkretno zemljišče. Odgovor pripravila: Barbara Wallas

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.