Notranjo opremo je priporočljivo izbrati z arhitektom za notranjo opremo

75

Kako lahko arhitekt za notranjo opremo pomaga investitorju pri  izbiri opreme in materialov v novi hiši,  stanovanju ali pisarni in kolikšna je njegova cena dela?

Ko gre za posameznika in njegovo vizijo v prostoru mu je potrebno v prvi vrsti prisluhniti. Potrebno je slediti željam, ki jih ima, vendar ga pri tem voditi.

Funkcionalnost  in estetiko prostora vsak od nas namreč dojema na malo drugačen način, zato so si projekti notranje opreme lahko popolnoma različni, vendar vsi težijo k temu, da koncept prostora ostane jasen, saj se le tako ohrani njegova čistost. Ker ponavadi investitor nima dobre prostorske predstave, kako zamišljeni materiali in oprema sodijo skupaj, ga v tej fazi vodi arhitekt, tako da prostor ne postane prenasičen in nejasen. Končna podoba prostora je pisana uporabniku na kožo, saj so upoštevane njegove zamisli, ki pa jih sam nebi znal spraviti v celoto.

Cena projekta notranje opreme se vrednoti glede na kvadraturo prostorov in glede na zahtevnost opreme v prostoru. V kolikor je prostor enostaven in ne zahteva ogromno detajlov je cena na kvadratni meter nižja.  V primeru, da gre naprimer za tipske pisarne, se upošteva le kvadratura ene pisarne, vse ostale pa so potem urejene po podobnem principu.  

Odgovor pripravil: Mojca Hribar Kogovšek, mag. inž. arh.

Mojca Hribar Kogovšek, mag.inž.arh.
Mojca Hribar Kogovšek, mag.inž.arh.
Prejšnji članekArhitekt za notranjo opremo vam pomaga pri stroških gradnje hiše ali prenove stanovanja
Naslednji članekKdaj stopiti v kontakt s projektantom notranje opreme pri gradnji ali prenovi objekta?