Objavljena prednostna lista upravičencev za oddajo neprofitnih stanovanj v najem v Celju

55
Vir: 123rf

Nepremičnine Celje so objavile rezultate javnega razpisa za oddajo neprofitnih stanovanj v najem. Na prednostni listi je 516 upravičencev za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem – na javni razpis je sicer prispelo 619 vlog, a je bilo od tega 103 vlog prosilcev, ki niso izpolnjevali pogojev za uvrstitev na listo.

Na prednostni listi A so prosilci, ki zaradi socialnih razmer niso zavezanci za plačilo lastne udeležbe – takih je 488. Na prednostni listi B pa je 28 prosilcev, ki so zavezani plačati lastno udeležbo. Prednostna lista še ni dokončna, saj ima vsak prosilec po prejetju odločbe o uvrstitvi oz. neuvrstitvi na listo možnost pritožbe, so zatrdili v Nepremičninah Celje.

Do leta 2018 je na območju Mestne občine Celje predvidena oddaja najmanj 50 neprofitnih stanovanj. Upravičencem bodo v najem za nedoločen čas oddana tista stanovanja, ki bodo v času veljavnosti prednostne liste izpraznjena ali jih bo družba pridobila na novo. Primož Brvar, direktor družbe Nepremičnine Celje, je povedal, da bodo pri dodeljevanju neprofitnih stanovanj prosilcem iz prednostne liste zagotavljali ustrezne in na novo obnovljena stanovanja, ki bodo najemnikom omogočala kakovostno bivanje, družba pa se bo usmrejala tudi v projekte, ki bodo zagotavljali dodatne stanovanjske enote in s tem več dodeljenih stanovanj.

 

Vir: STA

VIRSTA
Prejšnji članekJeseni javna razprava o prostorski in gradbeni zakonodaji
Naslednji članekJulija povečana prodaja stanovanjskih nepremičnin v ZDA

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.