DUTB se bo lotila prodaje nepremičnin

4
Vir: 123rf

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo v prihodnjih dneh prek konzorcija nepremičninskih družb, med katerimi je tudi avstrijski REM, prodajala nepremičnine, ki si jih lasti, je poročal Dnevnik. Pri izboru je ključna višina provizije pri prodaji, računsko sodišče pa bo opravilo revizijo javnega naročila DUTB.

Aprila je DUTB objavila javno naročilo za posredovanje pri prodaji nepremičnin, na katerih je vknjižena njena zastavna pravica. Med drugim gre za posredovanje pri prodaji nepremičnin, ki so v stečajnih ali drugih insolvenčnih postopkih.

Po navedbah DUTB število nepremičnin v prodaji ni znano, Dnevnik pa poroča, da naj bi po nekaterih ocenah šlo za okoli 2000 nepremičnin. Vrednost javnega naročila je ocenjena na 800.000 evrov. Do 1. junija je družba prejela dve ponudbi z javnega razpisa. Prva je bila pripravljena s strani konzorcija ljubljanskih nepremičninskih družb ABC nepremičnine, Mreže nepremičnin in Metropole IN. Drugi konzorcij pa sestavljajo ljubljanska Nepremičninska družba kot vodilni partner, družba REM Immobilienmakler GmbH & CO KG, ki ima sedež na Dunaju, ter ptujska družba Nepremičninske storitve. DUTB je izbral slednjega, pri čemer Dnevnik izpostavlja, da ima tri- do devetkrat višjo provizijo od neizbranega konzorcija.

Tomaž Vesel, predsednik računskega sodišča, postopka javnega naročanja sicer ne more komentirati, a so po njegovem mnenju vprašljive tudi reference izbranega konzorcija o številu sklenjenih poslov pri prodaji nepremičnin na avstrijskem trgu.

 

Vir: STA

VIRSTA
Prejšnji članekEko sklad še bolj spodbuja k obnovi starejših blokov
Naslednji članekOskrbovana stanovanja omogočajo tako avtonomnost kot pomoč

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.