Merkurjeve nepremičnine v postopku prodaje

11

V okviru stečajnega postopka starega Merkurja v zadnjih mesecih poteka prodaja premoženja. Štirje trgovski centri v Radovljici, Luciji, Sežani in Krškem so bili pred kratkem prodani. V postopku prodaje pa so poleg družbe Merkur trgovina še center Tezno, skladiščni kompleks na Kolodvorski v Kranju in počitniške zmogljivosti.

Kot je pojasnila stečajna upraviteljica Merkurja Simona Goriup, so naprodaj objekti, ki so po preoblikovanju Merkurja z izločitvijo družb Merkur trgovina in Merkur nepremičnine ostali na starem podjetju, ki je od novembra 2014 v stečaju. Gre za nekatere objekte, ki jih Merkur trgovina nima v uporabi, med njimi so opuščeni trgovski centri.

Trgovski center Sežana je kupil Kobex, center v Krškem Megadom, center v Radovljici pa Techsoft. Za poslovni trgovski objekt s pripadajočimi zemljišči v Krškem je stečajna upraviteljica pri prodaji na primer iztržila 852.000 evrov, za trgovski objekt v Radovljici pa 720.000 evrov. Prodala je tudi trgovski objekt v Luciji, in sicer za 601.000 evrov, ter počitniški objekt na Krvavcu za 257.000 evrov.

Prodana so bila tudi nekatera zemljišča, ena prodajalna v Ljubljani, stanovanje na Jesenicah in apartma v Termah Olimija. Naprodaj pa so trgovski center Tezno, za katerega se rok za oddajo ponudb izteče 24. decembra, in apartmaji na Rogli, za katerega je stečajna upraviteljica ta teden oddala predlog za prodajo.

Za še nekatera zemljišča, stanovanja in počitniške objekte bo upraviteljica podala nov predlog za prodajo. Prav tako je naprodaj tudi obsežen poslovno-skladiščnih objekt na območju kranjske železniške postaje. Izhodiščna cena je 3,69 milijona evrov, rok za oddajo ponudb pa je 30. januar.

16. januarja se izteče tudi podaljšan rok za oddajo ponudb tudi za samo družbo Merkur trgovina. Izhodiščna cena za nakup največjega slovenskega trgovca s tehničnim blagom je 28,55 milijona evrov. Goriupova v postopku prodaje ne more govoriti o morebitnih interesentih, častnik Finance pa je pred kratkim poročal, da je kot edini ponudbo oddal hrvaški tehnični trgovec Pevec, a je od nakupa že odstopil.

Vir.STA

stanovanje

Prejšnji članek2TDK posredovala vladi investicijski elaborat za drugi tir
Naslednji članekStečajni upravitelj družbe Svea v peto prodajo premoženja

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.