Stečajni upravitelj družbe Svea v peto prodajo premoženja

25
Družba Svea, ki je 65 let izdelovala kuhinje, je šla v stečaj decembra leta 2013.

Stečajni upravitelj družbe Svea Tomaž Kos do začetka februarja prihodnje leto v okviru pete prodaje zbira zavezujoče ponudbe za prodajo leve strani proizvodnega kompleksa velikosti nekaj več kot 28.000 kvadratnih metrov v Zagorju ob Savi. Izhodišča cena za to premoženje pa je tokrat znižana za 35 odstotkov na 1,7 milijona evrov.

Na tej nepremičnini je priznana ločitvena pravica upniku Novi kreditni banki Maribor in Ledava investicije, je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencija RS za javnopravne evidence in storitve.

Prav tako Kos zbira tudi zavezujoče ponudbe za prodajo desne strani skladiščnega kompleksa velikosti 5653 kvadratnih metrov. Tokrat pa je Kos ocenjeno likvidacijsko ceno znižal za 35 odstotkov, kar pomeni, da znaša izhodiščna cena 336.000 evrov.

Kos bo skušal do začetka februarja prihodnje leto prodati tudi upravno stavbo družbe Svea. Tudi pri tem premoženju je Kos ceno znižal za 35 odstotkov na skoraj 600.000 evrov.

Družba Svea, ki je 65 let izdelovala kuhinje, je šla v stečaj decembra leta 2013. V stečaju pa je bilo priznanih za nekaj manj kot 16 milijonov evrov terjatev, od tega 11,6 milijona evrov zavarovanih in 1,5 milijona evrov prednostnih.

Vir: STA

Ljubljana nepremicnine

Prejšnji članekMerkurjeve nepremičnine v postopku prodaje
Naslednji članekZa Dravsko kolesarsko pot nadaljnje aktivnosti

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.