Avgusta 2016 padec vrednosti gradbenih del

0

Vrednost gradbenih del v Sloveniji je bila avgusta za 2,8 odstotka nižja kot julija in za 14,5 odstotka nižja kot avgusta lani. V prvih osmih mesecih je bila vrednost del nižja za 22,5 odstotka, je danes objavil državni statistični urad.

“Vrednost opravljenih gradbenih del se je tako v primerjavi s prejšnjim mesecem po zvišanjih v zadnjih štirih zaporednih mesecih tokrat znižala,” so zapisali na statističnem uradu.

Vrednost gradbenih del na stavbah je bila na mesečni ravni nižja za 7,3 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 0,9 odstotka.

Na letni ravni, glede na avgust lani, je bila vrednost del na stavbah višja za 4,7 odstotka, vrednost del na gradbenih inženirskih objektih pa nižja za 21,6 odstotka.

Glede na povprečje leta 2010 je bila vrednost del avgusta letos nižja za 45 odstotkov. Pri tem je bila vrednost del na stavbah nižja za 58,5 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 37,3 odstotka.

V prvih osmih mesecih letos je bila vrednost gradbenih del za 22,5 odstotka nižja kot v enakem obdobju lani. Vrednost del na stavbah je bila nižja za 4,4 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 28,8 odstotka.

 

Vir: STA

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.