Slovenjgraška občina s ponovnim poskusom prodaje nepremičnin

19
Vir: 123rf

Mestna občina Slovenj Gradec, ki v letošnjem proračunu predvideva za dobrih 747.000 evrov kapitalskih prihodkov, je bila v dveh julijskih poskusih prodaje nepremičnin neuspešna. Na občini so pojasnili, da bodo na vnovični dražbi poskusili s predvidoma nižjo izklicno ceno. Občina načrtuje tudi prodajo Partizanskega doma na Kopah, cenitev zanj še poteka.

Občina je julija neuspešno prodajala poslovni prostor v mansardi poslovno-trgovskega centra Katica. Gre za slabih 50 kvadratnih metrov velik in neopremljen poslovni prostor, prodajan po izklicni ceni 48.000 evrov. Neuspešni so bili tudi pri prodaji nekdanjega sedeža slovenjgraške policijske postaje v bližini sodišča. Ta se je prodajal po izklicni ceni 286.300 evrov.

“Kot lastniki premoženja smo zavezani, da k dražbam pristopamo v duhu dobrega gospodarja in lastnika ter se ravnamo po predpisih, ki nam jih narekuje zakonodaja,” pojasnjujejo na občini. Ocenjujejo, da je razlogov za neuspešno prodajo verjetno več, nezainteresiranosti dražiteljev pa tako ne komentirajo.

V načrtu imajo tudi prodajo Partizanskega doma pod Malo Kopo. Cenitev zanj še poteka, zato izklicna cena še ni znana. Občina je objekt pred meseci državi ponudila kot možni nastanitveni objekt za begunce.

Mestna občina Slovenj Gradec letos načrtuje tudi prodajo logarnice in gozdarske hiše v Zgornjem Razborju ter dela objekta t.i. ubožne hiše v središču mesta. Postopek prodaje slednjega se bo začel po oblikovanju etažne lastnine na stavbi, odkupna cena zanj pa znaša 106.000 evrov.

 

Vir: STA

VIRSTA
Prejšnji članekMinistrstvo za finance zavrača kritike glede davčne reforme
Naslednji članekProdaja premoženja Aera v večih javnih dražbah