DUTB-ova prodaja terjatev do fizičnih oseb

30
Vir: 123rf

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je objavila razpis za zbiranje nezavezujočih ponudb za odkup terjatev do fizičnih oseb, ki izhajajo iz kreditov in transakcijskih računov (limitov in kreditnih kartic). Višina vseh terjatev je zadnji aprilski dan 2016 znašala 21,9 milijona evrov, rok za oddajo ponudb pa je 1. julija 2016 ob 16. uri.

Med paketi terjatev so terjatve na podlagi transakcijskih računov do fizičnih oseb neplačnikov, ki so brez zavarovanja in terjatve iz kreditov do fizičnih oseb rednih plačnikov ali neplačnikov, zavarovanih s hipoteko na nepremičnini ali z zastavno pravico na vrednostnih papirjih in poslovnih deležih ali z drugimi oblikami zavarovanj ali pa so brez zavarovanj.

V postopku prodaje terjatev lahko sodelujejo tako domače kot tuje fizične in pravne osebe, ki morajo ceno za odkup opredeliti v odstotku glede na višino terjatve, za katero oddajajo ponudbo, oprediliti pa morajo tudi okoliščine glede financiranja odkupa. Ponudnike nezavezujočih ponudb, ki bodo ocenah DUTB primerne, bo družba povabila k skrbnemu pregledu ter oddaji zavezujoče ponudbe od konca avgusta.

Vir: STA

VIRSTA
Prejšnji članekKoprski občinski svet z odlokom do večje obdelave kmetijskih zemljišč
Naslednji članekJeseni novih 17 oskrbovanih stanovanj za starejše v Litiji