V vili Vipolže podpisali pismo o nameri investiranja v projekt term Brda.

49
V turističnem kompleksu Spa resort term Brda naj bi poleg zdraviliških storitev ponujali tudi sprostitvene dejavnosti in preventivne medicinske storitve.

Pod idejno zasnovo projekta, ki ga v Občini Brda načrtujejo že dve desetletji, je podpisan arhitekt Alessio Prinčič. Vanj želi investirati italijanski sklad, ki je v ta namen že ustanovil podjetje v Novi Gorici. Graditi naj bi začeli v bližnji prihodnosti.

Projekt Spa resort term Brda so začeli načrtovati pred 18 leti, vendar so si prvotni investitorji zaradi dolgega procesa spreminjanja namembnosti zemljišč iz kmetijskih v gradbeno parcelo premislili. Občina Brda je nato iskala nove investitorje in jih po dolgih letih našla v italijanskih partnerjih.

Briški župan Franc Mužič je povedal, da je občina poskrbela za spremembo namembnosti nepremičnine, ki se bo razprostirala na okrog šestih hektarih zemljišč. Trenutno je nepremičnina še vedno v lasti dve zasebnih lastnikov, s katerima ima občina sklenjen dogovor o prodaji. To je tudi ena izmed zavez občine v danes podpisanem pismu o nameri investiranja z italijanskim investicijskim skladom Private Value Capital Management s sedežem v Novi Gorici.

“Gre za projekt širšega regijskega in čezmejnega pomena, ki bo poleg prepoznavnosti širši regiji doprinesel gospodarski elan in številne nove zaposlitve,” je še povedal Mužič. Investicija je vredna okoli 50 milijonov evrov.

Idejna zasnova po zamisli arhitekta Aleša Prinčiča predvideva umestitev term med Medano in Fojano, tako da bi obiskovalcem in stanovalcem načrtovanega turističnega kompleksa na enem izmed številnih briških gričkov ponujala razglede na vse strani.

Kompleks, kot si ga je zamislil arhitekt, želi uporabiti elemente briške pokrajine, kot so terase, z uporabo materialov, kot je opeka, pa se približuje briški tradiciji. Posebnost idejnega projekta je 45-metrski jekleno-steklen razgledni stolp, s katerega se bo videlo daleč naokoli, po besedah briškega župana celo do beneškega Trga svetega Marka.

V turističnem kompleksu naj bi poleg zdraviliških storitev ponujali tudi sprostitvene dejavnosti in preventivne medicinske storitve. Hotelski del naj bi imel okrog 170 dvoposteljnih sob, nekaj naj bi bilo apartmajev, ki jih bodo ponudili zasebnim vlagateljem, ter del kot varovana stanovanja za starostnike. Poleg bazenov bodo ponujali možnosti kongresnega turizma, manjših trgovinic ali tržnice ter s tem priložnosti tudi za prodajo domačih pridelkov in izdelkov.

Mužič je napovedal še, da bodo denar za komunalno opremljenost zemljišča vložili v obnovo ceste Medana-Fojana, ob kateri bodo stale terme.

Upravitelj italijanskega investicijskega sklada Andrea Accattino in odgovorni koordinator projekta Spa Resort Terme Brda Giuseppe Forlanelli sta v imenu skupine predstavila vizijo sklada in potencialov turističnega kompleksa. Ob tem sta nakazala tudi interes za vlaganje v projekte tudi v širši zahodno-slovenski regiji.

Grafična upodobitev načrtovanih term je dosegljiva na https://youtu.be/QFqT4-KxtDs.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.