Stečajni upravitelj družbe RG Hotel zbira ponudbe za najem Hotela Slovenija

83
Hotel, ki je zaprt od marca lani, bi lahko zaživel že maja ali junija.

Stečajni upravitelj družbe RG Hotel nastanitve Valter Stepan od četrtka zbira ponudbe za najem Hotela Slovenija v Rogaški Slatini. Rok za oddajo ponudb je 2. februar. Stepan je danes za STA ocenil, da obstaja interes za najem hotela, ki je bil sezidan med letoma 1936 in 1938, ima pa 64 sob in pet apartmajev.

Stepan pričakuje, da bi hotel, ki je zaprt od marca lani, lahko zaživel že maja ali junija. K temu bo po njegovem mnenju veliko doprinesla lokacija hotela ob promenadi slatinskega zdraviliškega parka. Najnižja dopustna najemnina znaša 2000 evrov neto mesečno.

Stečaj nad družbo RG Hotel nastanitve, ki je bila v lasti Rusov Aleksandra Popova in Sergeja Bratusa, se je na zahtevo zaposlenih pričel decembra lani, upniki pa svoje terjatve lahko prijavijo do sredine marca.

Priložnost najema gostinskega lokala v Centru mesta Ljubljana za 2500 EUR…

Kot je dejal Stepan, je brez zaposlitve ostalo 20 delavcev, ki lahko zdaj uveljavijo nadomestilo na zavodu za zaposlovanje. Čim prej pa želijo uveljaviti tudi pravice iz jamstvenega sklada, kar pripada tistim, ki delo izgubijo, ker gre podjetje v stečaj.

Ker še zbirajo prijave terjatev vseh upnikov in poteka tudi izdelava cenitvenega poročila, je še prezgodaj govoriti o prodaji hotela, je še dodal Stepan.

Omenjena družba v stečaju ni pristala zaradi epidemije novega koronavirusa, temveč zaradi večletnega poslovanja z izgubo, imela je tudi več milijonov evrov dolgoročnih finančnih obveznosti.

Prejšnji članekVišje cene stanovanjskih nepremičnin v območju evra in EU
Naslednji članekIzbranih 15 dobrih praks trajnostnega urbanega razvoja

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.