Izolska ladjedelnica ponovno na dražbi

33
DUTB je med prednostmi nepremičnine izpostavila lego neposredno ob morski obali in le 500 metrov od starega mestnega jedra.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo konec februarja na elektronski javni dražbi ponovno ponudila nekaj več kot 42.000 kvadratnih metrov stavbnih zemljišč nekdanje Ladjedelnice Izola, in sicer po izklicni ceni 6,61 milijona evrov. Rok za prijavo na dražbo in plačilo varščine je 19. februar, so v DUTB objavili na svojih spletnih straneh.

Predmet prodaje je 26 pozidanih zemljišč v skupni izmeri 42.055 kvadratnih metrov, pri čemer gre v naravi za starejše ladjedelniške in industrijske objekte, primerne za rušenje. Zemljišča so poleg tega lahko dostopna in komunalno opremljena, so zapisali v vabilu k oddaji ponudb.

Elektronska dražba zemljišč, ki jih je DUTB v preteklosti že poskušala prodati, se bo začela 25. februarja.

DUTB je med prednostmi nepremičnine izpostavila lego neposredno ob morski obali in le 500 metrov od starega mestnega jedra. “Elitno zemljišče na izolski obali” naj bi bilo tudi idealno za razvoj celoletnih turističnih kapacitet.

V Izoli naprodaj šrtirisobno luksuzno stanovanje za ceno 880.000 EUR

Kot so navedli na DUTB, je območje z novim predlogom občinskega prostorskega načrta opredeljeno za celoletno turistično dejavnost. Izdelan je tudi projekt, ki predvideva izgradnjo turističnega resorta z družinskih hotelom ter notranjim in zunanjim vodnim kompleksom oz. vodnim parkom s kapaciteto 1000 obiskovalcev, ki bi bil odprt tudi za dnevne obiske. Projekt predvideva tudi izgradnjo javne promenade ob obali ter obodno in podzemno parkiranje.

“Veliko območje tik ob obali je eno izmed največjih potencialnih razvojnih točk mesta. Nahaja se v neposredni bližini mestnega središča Izole, tik ob javni promenadi in kolesarski stezi, ki bo v prihodnosti brez prekinitev povezovala vse slovenske obmorske občine,” so med drugim še zapisali.

DUTB je za območje ladjedelnice pred leti odštela skupno 5,25 milijona evrov. Pred dobrim desetletjem ga je Kraški zidar, ki je kasneje končal v stečaju, kupil za 40 milijonov evrov. V preteklosti se je večkrat špekuliralo o večjih turističnih naložbah v to območje. Med drugim je lobist Janez Zemljarič napovedoval vstop strateškega kupca, a do tega ni prišlo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.