SLOVENIJA – dežela najlepših vibracij

18

Izjemno dobra konstelacija zvezd nad Slovenijo nam danes daje izjemno priložnost in hkrati seveda tudi veliko odgovornost, ki smo jo dolžni najbolje uporabiti in s tem dolgoročno poskrbeti tudi za boljšo socialno-ekonomsko prihodnost naših poznejših generacij.

Slovenija ima kot majhna in razmeroma mlada država seveda manjše možnosti kot velike in razvite, vendar pa imamo ogromno drugih prednosti, da jo lahko z modrimi odločitvami v pravem trenutku popeljemo na lepša pota. Prav športniki in nekatera svetovno znana slovenska podjetja oziroma posamezniki so dokaz, da je Slovenija, upoštevajoč številčnost prebivalstva, že danes športno-znanstveno-socialna velesila, ki ima verjetno glede na mikrolokacijo in naravne danosti vsekakor tudi najlepšo deželo. In na vse to moramo biti najprej vsi državljani izjemno ponosni!

Tudi ponosa je v Sloveniji bistveno premalo, veliko bolj se časti vse, kar je tuje, pa čeprav spadamo med najboljše! Zato predlagam, da prav vse slabe lastnosti zamenjamo v ponos in lepo vibracijo. Ja, prav ste prebrali, vibracija je najbolj pomembna, saj je zemlja, narava oziroma celotno vesolje, katerega del smo tudi mi, v stalni vibraciji. Po znanstveno priznanem zakonu privlačnosti moramo zato najprej misliti in paziti, kako vibriramo, saj z vibriranjem oddajamo, in tisto, kar oddajamo, nato tudi privlačimo. In tega se moramo ves čas močno zavedati, saj vsaka naša misel vpliva takoj na vas, in le dva milijona nas je …

Pustimo vso tisto težko preteklost, ki nas ovira na poti naprej, saj je že za nami in se raje posvetimo sedanjosti, ki je tu in zdaj in nam ponuja vedno nove priložnosti. Tako bomo pridobili čas, postali lažji in okretnejši, videli bomo bolje in predvsem dlje. Prednost, ki jo imamo pred drugimi, je tako ogromna, in kot sem v uvodu dejal, še imamo možnosti, da Slovenijo popeljemo v lepšo prihodnost, le hoteti, želeti in v to verjeti moramo vsi skupaj!

In kaj moramo (najprej) narediti, da bomo zaustavili odhod mladih v tujino oziroma da se bodo tisti, ki so že odšli, vrnili? To je namreč tudi za Slovenijo izjemno pomembno, saj nam ob splošnem staranju evropskega prebivalstva in napovedanih demografskim spremembam grozi, da kmalu ne bomo imeli več dovolj aktivnega prebivalstva, ki bo lahko zagotovilo pokritje pokojnin, plač javnih uslužbencev in drugih izdatkov, ki jih država potrebuje za svoje normalno delovanje.

 V tujini je praktično vsakdo tujec in te etikete se je težko znebiti. Zato sem trdno prepričan, da si skoraj vsak v tujini živeči Slovenec želi priti domov. V Sloveniji ima praviloma, gledano v paketu, bistveno boljši standard, socialno-zdravstveno zavarovanje, lepšo deželo in toplejše, domače okolje. Le kaj moramo narediti, da jih dobimo nazaj oziroma da bomo tudi vse tiste, ki razmišljajo o odhodu v tujino, prepričali, da naj še malo počakajo?

Predlagam, da najprej vzpostavimo največjo slovensko »športno« ekipo, v katero se lahko vključi vsak državljan Slovenije, ki dobro vibrira oziroma vibrira za Slovenijo. Morda je najbolje, da jo poimenujemo kar Najboljša vibracija. Združeni v tej ekipi kot slovenski državni reprezentanti ne bomo več tekmovali med seboj (to, kar je v Sloveniji prepogosto in zavira njen celotni napredek), ampak bomo drug drugemu pomagali, tako kot to počne vsaka športna ekipa. Saj veste – vsi za enega in eden za vse! Prepričan sem, da bomo tako postali svetovni prvaki in hitro dosegli želene rezultate. Odprli bomo nove poti našega razvoja, kot smo to znali le enkrat v zgodovini Slovenije – v prvih letih njene osamosvojitve. Očitno je takrat kombinacija kolektivnega strahu in novega upanja združila Slovenijo v enotno ekipo, ki pa je pozneje žal razpadla na veliko manjših.

Prvi izziv oziroma priložnost imamo že pred vrati, saj bo Slovenija tokrat prvič izvedla mednarodno investicijsko-nepremičninsko konferenco z naslovom Investicijske priložnosti Slovenije. Predstavila bo svoje najboljše projekte, ukrepe, s katerimi ustvarja prijazno okolje naložbam, odstranjuje ovire ter mobilizira javne in zasebne vire.

Z novim zakonom o spodbujanju investicij bo država jasno opredelila stališče do tujih vlagateljev in izpostavila možnosti za sklenitve neposredne pogodbe države ali lokalne skupnosti s prihodnjimi vlagatelji.

Na konferenci bo velik poudarek na vzpostavitvi novih možnosti javno-zasebnega partnerstva in njegovega financiranja. V luči zadnjih primerov večjih tujih investicijskih naložb se bodo odprle nove poti in usmeritve, kako naj »industrija nepremičnin« prilagodi svoje poslovne modele in ustvarja nove oblike za interakcijo s tujimi investitorji ter učinkovitejša mesta za življenje in delo.

Predstavljeni bodo investicijsko-nepremičninski projekti ter druge investicijske priložnosti, ki prinašajo možnost največjih donosov v Evropi, hkrati pa imajo izjemen potencial za tuje in domače investitorje v najpomembnejših sektorjih gospodarstva.

Na tem velikem in odmevnem dogodku moramo tujim vlagateljem in predstavnikom njihovih držav pokazati, da znamo tudi takšne dogodke izpeljati bolje, kot so tega vajeni. Pokazati jim moramo, da smo urejena in pravno varna država, kjer so (trenutno) večje obremenitve prejemkov prihodkov iz dela in nekateri davki le »začasna težava«, in da so številne druge prednosti razlog, ki upravičujejo, da svojo proizvodnjo oz. naložbe odprejo ali preselijo v Slovenijo.

Mednarodna strokovna konferenca:  Investicijske priložnosti Slovenije

Vabim vas, da se nam pridružite in da vsi skupaj združeni v najboljši vibraciji pokažemo, kaj znamo in zmoremo, ter izkoristimo te odlične zvezde nad Slovenijo in v njej.

Andrej Kuplenk,CEO

Andrej Kuplenk, ABC NEPREMIČNINE  d.o.o.

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Prejšnji članekProdaja stanovanj javnih skladov v porastu
Naslednji članekOdlične investicijske priložnosti v Sloveniji