Sklad Equinox vstopil na slovenski nepremičninski trg

194

Na slovenski nepremičninski trg je vstopil prvi nepremičninski sklad v Sloveniji Equinox. Njegov portfelj vključuje štiri hotele in štiri poslovne nepremičnine v središču Ljubljane. Jeseni bodo delnice sklada začele kotirati na Ljubljanski borzi, so danes sporočili iz Equinoxa.

Portfelj sklada Equinox vključuje nepremičnine s skupno površino okoli 65.000 kvadratnih metrov. V njem so Grand hotel Union, uHotel, Hotel Lev in The Fuzzy Log ter stolpnica Dela, prostori, kjer trenutno domuje prevozniško-turistična družba Nomago, ter poslovna objekta na Miklošičevi in Nazorjevi ulici (na Nazorjevi gre za nekdanjo Modno hišo).

Glavni izvršni direktor Union hotelov in sklada Matej Rigelnik Equinox ocenjuje kot vrhunec večletnega večletnega naložbenega cikla v Union hotelih, ki ga niso prekinili niti v času covida-19. S tem pa so želeli slediti zgledu iz razvitega sveta, kjer lastniki hotelov niso tudi lastniki nepremičnin, s skladom pa se tudi zoperstavljajo pomanjkljivostim podobnim naložbam.

“Nepremičninski skladi v Sloveniji so večinoma nepregledni, z zaprto lastniško strukturo. Naš cilj je oblikovati transparenten in vlagateljem zanimiv sklad po zgledu podobnih igralcev v ZDA in Evropi. Kot našo začetno vrednost ocenjujemo med 50 in 100 milijoni evrov, sklad pa bo tudi dopolnjeval obstoječi portfelj,” je poudaril Rigelnik.

Rigelnik sklad dolgoročno ne vidi le kot najpomembnejšega igralca na trgu hotelskih in poslovnih nepremičnin, temveč tudi pri stanovanjskih nepremičninah.

Priložnost nakupa poslovne stavbe v Ljubljani, na Litijski cesti..

Prejšnji članekProdaja rabljenih stanovanj in hiš v ZDA junija narasla za 1,4 odstotka
Naslednji članekCene hiš v Angliji do novih rekordov