Republiški stanovanjski sklad pridobil stanovanja v Mežici

56

Z obnovo nekdanjega hotela Lipa so v središču Mežice uredili nov stanovanjski blok, v katerem je 19 novih javnih najemnih stanovanj. Stanovanja je odkupil Stanovanjski sklad RS, razpis za najem stanovanj bo objavljen konec novembra. Celotna pogodbena vrednost stanovanj in 19 parkirnih mest znaša po pogodbi 1,8 milijona evrov z vključenim DDV.

Stanovanjski blok, imenovan Peca, stoji v središču Mežice na naslovu Trg svobode 11. V njegovi bližini se nahajajo osnovna šola, vrtec, tržnica, komunala, trgovine, občina in druga infrastruktura. Skupna površina vseh stanovanj je dobrih 1208 kvadratnih metrov, stanovanja dosegajo energijski razred B1, so navedli pri skladu.

S temi stanovanji je republiški stanovanjski sklad dopolnil ponudbo stanovanj, ki jih ima na voljo za javni najem. Vse do leta 2023 ima sklad namen skupno zagotoviti 2144 novih javnih najemnih stanovanj po celotni državi, in sicer v projektih v vrednosti približno 286 milijonov evrov.

Kot so še navedli pri skladu, si prizadevajo, da se stanovanja za mlade, družine in starejše gradijo po vsej Sloveniji in da k sodelovanju na razpisih spodbudijo še več občin. Sklad na stanovanjskem področju že sodeluje s 125 občinami po državi.

V letošnjem letu to niso prva stanovanja na Koroškem, ki jih je kupil stanovanjski sklad. Pred slabima dvema mesecema je sklad v Slovenj Gradcu prevzel 20 javnih najemnih stanovanj v dveh stanovanjskih blokih, poimenovanih Vile Homški park. Skupna površina tistih stanovanj je 1150 kvadratnih metrov, celotna vrednost po pogodbi pa je znašala nekaj manj kot 1,73 milijona evrov brez DDV.

Prejšnji članekVila Lastovka: razkošje majhnosti
Naslednji članekV Bohinju iščejo rešitve za pomanjkanja stanovanj