Premogovnik Velenje podaljšuje prodajo nepremičnin

338

Premogovnik Velenje je podaljšal postopek prodaje nepremičnin in zemljišč, ki niso v neposredni povezavi z osnovno dejavnostjo pridobivanja premoga. Gre za dve večji gradbeni zemljišči v Mozirju in enega v Velenju, predmet prodaje sta tudi Restavracija Jezero ob Velenjskem jezeru in gostinski lokal Arkada v Velenju.

V Premogovniku Velenje so razpisi za prodajo omenjenega premoženja odprti do prejema ustrezne ponudbe. Objavljeni so bili že v spomladanskem času, a ker do poteka roka zbiranja ponudb aprila letos niso prejeli ustreznih ponudb, so jih podaljšali.

“Trenutne razmere so tudi zaradi covida-19 nepredvidljive in lotevanje večjih projektov na strani investitorjev je tako pod vprašajem,” so še dodali v velenjskem rudniku.

V Mozirju Premogovnik Velenje z zbiranjem javnih ponudb prodaja zemljišče Podrožnik, površine skoraj 8700 kvadratnih metrov, ki je v naravi travnik oz. nepozidano stavbno zemljišče, na katerem je možna gradnja enostanovanjskih ali večstanovanjskih objektov. Izhodiščna cena je postavljena pri 310.000 evrov.

Prav tako Premogovnik v Mozirju prodaja kompleks Žekovc, ki se nahaja v bližini spodnje postaje nihalke Golte, sestavljajo pa ga štiri parcele z 10.289 kvadratnimi metri površine. Izhodišča cena za to zemljišče znaša 200.000 evrov.

Zemljišče v Velenju, velikosti 2912 kvadratnih metrov, se nahaja v soseski Gorica. Po namembnosti je nepozidano stavbno zemljišče, na katerem je možna gradnja stanovanjskih hiš. Lastništvo zemljišča si delita Premogovnik Velenje in hčerinska družba HTZ. Izhodišča cena je določena v višini 119.000 evrov.

Kompleks Restavracija Jezero, ki se nahaja neposredno ob novem prireditvenem prostoru ob Velenjskem jezeru, sestavljajo poslovni objekt in zemljišče skupne velikosti 7316 kvadratnih metrov. Poslovni gostinski objekt je bil zgrajen leta 1982 in dozidan leta 1996, kasneje pa večkrat prenovljen. Po oceni premogovnika je objekt v zelo dobrem stanju, površina objekta pa je 1406 kvadratnih metrov. Restavracija je sicer v najemu do konca maja prihodnje leto. Izhodišča cena pa znaša 660.000 evrov.

Gostinski lokal Arkada, velikosti 165 kvadratnih metrov, se nahaja na Kidričevi cesti v Velenju. Tudi ta lokal je v najemu, ki bo potekel prav tako konec maja leta 2021. Zanj pa je izhodišča cena določena v višini 200.000 evrov.

Prednost pri nakupu bo imel ponudnik, ki bo oddal ponudbo za celotni kompleks Restavracije Jezero in gostinskega lokala Arkada.

Leta 2016 je Premogovnik Velenje prodal Hotel Oleander v Strunjanu za 1,28 milijona evrov. Kupilo ga je izolsko podjetje Oleander Resort v lasti podjetnika Igorja Krumpaka.

Celjskemu Eurotasu so prav tako leta 2016 prodali Hotel Barbara v Fiesi; kupnina je dosegla 2,85 milijona evrov.

S Prvo osebno zavarovalnico pa je Premogovnik Velenje februarja 2016 podpisal pogodbo o prodaji Centra starejših Zimzelen v Topolšici.

V Velenju pa je tudi naprodaj športno poslovni objekt GALACTICA.

Prejšnji članekIzolska občina na dražbi poslovnih nepremičnin iztržila več kot milijon evrov
Naslednji članekRevizoji ugotovili neustrezne cenitve nepremičnin