Občutek galeba, ki jadra nad slovenskim morjem

15

V dvajsetih letih nepremičninskega posredovanja sem spoznal veliko lepih in zanimivih stanovanj, vendar pa zanemarljivo malo takšnih, ki bi imela poleg izjemne lokacije oz. razgledov, kakovostne gradnje, vgrajenih materialov tudi zelo ugodno ceno. Še posebej to velja za slovensko Obalo, ki je zaradi svoje majhnosti in drugačne konfiguracije toliko bolj omejena.

Tuji in domači turisti so izbrali jadransko obalo za najbolj zaželeno, zato lahko letos pričakujemo še večji obisk. Nadejajo se ga tudi hrvaški hotelirji, ki so dvignili cene za 50 odstotkov. Tudi cene stanovanj oz. apartmajev so letos za okoli 30 odstotkov višje. Ceste bodo tako postale še prometnejše in pot do morja daljša in obremenjujoča. Verjetno bo zato v prihodnosti vse več Slovencev dalo prednost domačemu okolju, ki z zaprtjem stare ceste med Koprom in Izolo že dobiva prve idejne zasnove največje moderne morske promenade. Prav njena ureditev, ki bo na novo združevala in povezovala ljudi ter ponujala različne možnosti sprostitve, rekreacije in zabave, bo obalnim občinam omogočila večji priliv turistov in posledično možnosti hitrejšega razvoja. Upoštevati je treba tudi verjetnost večjega priseljevanja generacije »modernejših« upokojencev, ki bodo dajali obalni klimi večjo vrednost oziroma bo to zanje naložba v zdravje, nekaj takega kot celoletne terme. Ponudba se bo odzvala na večje povpraševanje, zato se bodo cene nepremičnin na Obali kmalu izenačile z ljubljanskimi, kot je to nekoč že bilo.

Če tudi vi razmišljate podobno in se strinjate, da Obala v primerjavi z drugimi turističnimi kraji omogoča stalno in prijetno bivanje tudi zunaj sezone, vam predlagam ogled Nokturna, verjetno najlepšega naselja na Jadranu.

Le zakaj je nad Nokturnom toliko galebov, ki nam vzbudijo željo, da bi z njimi poleteli nad morje, vse do Triglava in mnogo dlje, kot nam seže pravljični pogled iz skoraj vseh stanovanj in kot se je iskreno izrazil Dominik Lapanje: »Menim, da je v tem arhitekturnem projektu arhitekt upravičil svojo strokovnost. Kompleks Nokturno ima po mojem prepričanju velik potencial. Iščem stanovanje, ki je estetsko in prestižno v smislu izkušnje bivanja. Navdušili so me visoki stropi, čiste linije in zastekljena odprtost prostorov z razgledom na morje, ki daje občutek galeba, ki jadra.«

Arhitekturna zasnova naselja, ki ga je zasnoval priznani arhitekt Marko Appolonio, je zahtevala gradnjo v hrib, podzemne garaže, prostorna visokokakovostna dvigala ter drugo kakovostno opremo in materiale. Do vseh stanovanj v naselju je moč dostopati z velikim osebnim dvigalom, kar je na Obali velika redkost in pomembna prednost za starejše osebe.

Vsako stanovanje v Nokturnu je zgodba zase, zato bi lahko vsakemu dali svoje ime. Imeti tam svoj dom pa je veliko več. Naselje Nokturno se uvršča med najboljše lokacije, saj verjetno ni take, kjer vsa stanovanja ponujajo pogled na morje; še več, tudi do Triglava, na zahodni strani pa ob lepem vremenu celo do Dolomitov. Morje je le korak stran, do njega se lahko odpravite peš in že v 15 minutah boste lahko plavali. Pozimi ga boste zamenjali za ogrevani bazen z morsko vodo v Žusterni, od koder nas bo proti Semedeli po idejah Mestne občine Koper v prihodnosti popeljalo dvigalo v 47-metrskem stolpu. Središče Kopra je oddaljeno le deset minut vožnje z avtomobilom ali avtobusom, izolska bolnišnica pa le minuto. Ljubljana je slabo uro stran, Trst 20 minut … V zelo kratkem času smo lahko kjer koli, zato me veliko tujcev sprašuje, zakaj slovenska Obala (še) ni gosteje poseljena.

Naselje Nokturno je lahko izhodišče tudi za druge aktivnosti ali prijetne sprehode po zelenih planotah naše lepe Obale, saj se lahko že v minutki podamo med zelene griče, posejane z vinogradi in drugimi nasadi, kjer se bomo lahko v miru sprehajali ali tekli po neštetih poteh, ki nam bodo druga za drugo odstirale poglede na najlepše obalne dele naše Slovenije, od prijaznih domačinov pa bomo lahko kupili svežo zelenjavo in druge dobrote.

Vabim vas, da se nam pridružite v Nokturnu. Spoznali boste vse prednosti in se tudi sami prepričali, zakaj je danes nakup stanovanja v Nokturnu redka, a najboljša priložnost.

 

Andrej Kuplenk, direktor ABC NEPREMIČNINE 

 

Oglejte si Penthaus stanovanje v Nokturnu

 

Save

Save

Prejšnji članekHišo zgradi v 14 urah
Naslednji članekPotrebne bodo prilagoditve okolja in nepremičnin

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.