Ministrstva imajo v upravljanju preko 2000 stanovanj

9
Ministrstva skupaj razpolagajo z 2154 stanovanji,

Ministrstva za javno upravo, za notranje zadeve, za obrambo in za pravosodje imajo v upravljanju skupaj več kot 2000 stanovanj, približno sto jih je v nevseljivem stanju, 86 pa predvidenih za prodajo še v letošnjem letu, je razvidno iz odgovora vlade na poslansko vprašanje Danijela Krivca (SDS).

Kot so zapisali v odgovoru, ki ga je vlada potrdila v četrtek na seji, v okviru izvršilne veje oblasti s stanovanjskimi fondi upravljajo štiri ministrstva, in sicer za javno upravo, za notranje zadeve, za obrambo in za pravosodje.

Omenjena ministrstva skupaj razpolagajo z 2154 stanovanji, nekaj stanovanj so že prenesli na Stanovanjski sklad RS v brezplačno uporabo, v državni lasti pa je še približno 120 stanovanj, s katerimi že brezplačno upravlja stanovanjski sklad in jih bodo po zemljiškoknjižni ureditvi tudi prenesli v njihovo last.

V gradivu po seji vlade so pojasnili še, da okviren strošek obratovanja praznega stanovanja v povprečju znaša 60 evrov.

Na nekaterih ministrstvih so v teku razpisi oziroma postopki za dodelitev okoli 60 stanovanj v najem. Prav tako pa želi država lastniški fond stanovanj, namenjenih javnim uslužbencem in funkcionarjem, dopolniti. Nedavno so na ministrstvih za javno upravo, notranje zadeve in obrambo zbirali nezavezujoče ponudbe za stanovanja oziroma zemljišča za gradnjo nepremičnin v Ljubljani, Kranju, Celju in na Obali. Odziv ni bil velik, zato še ni povsem jasno, kako bodo ministrstva ukrepala in za kakšne investicije se bodo odločila.

STA je objavila tabelarični pregled podatkov o številu stanovanj, ki jih imajo v upravljanju posamezna ministrstva, nevseljivih stanovanj, stanovanj, ki so nezasedena že več kot eno leto, in stanovanj, ki so predvidena za prodajo še v letošnjem letu.

     v     niso   nezasedeni  za prodajo
   upravljanju vseljiva  že leto    letos
-----------------------------------------------------------
MJU    503     11     5      7
MNZ    634     64     44      4
Mors   993     35     19     75
MP     24      /     1      /
-----------------------------------------------------------
skupaj  2154     110     69     86
Prejšnji članekNovosti pri upravljanju večstanovanjskih stavb letos v javno obravnavo
Naslednji članekMinistrstvo išče ocenjevalce vrednosti nepremičnin

PUSTITE KOMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.