Merkur kupil ameriški investicijski sklad HPS Investment Partners

202
Ameriški investicijski sklad HPS Investment Partners je novi lastnik Merkurja.

Najvišjo kupnino za družbo Merkur trgovina je ponudil ameriški investicijski sklad HPS Investment Partners, se je izkazalo na odpiranju zavezujočih ponudb. Kupoprodajna pogodba naj bi bila pripravljena do konca junija, nato pa mora soglasje podati še sodišče.

Stečajna upraviteljica Merkurja Simona Goriup je za STA pojasnila, da je danes potekalo odpiranje zavezujočih ponudb za družbo Merkur trgovina, ki predstavlja zdravo jedro Merkurja. Največji znesek je ponudil HPS Investment Partners, je povedala Goriupova in dodala, da bodo pogodbo sklenili s tistim, ki je ponudil najvišjo kupnino. Po neuradnih podatkih časnika Finance naj bi ponudba znašala okoli 28 milijonov evrov.

Prodajni postopki so sicer še v teku. Goriupova predvideva, da bo kupoprodajna pogodba pripravljena konec tega meseca, nato pa jo bodo dali v odobritev še kranjskemu okrožnemu sodišču, pred katerim poteka stečajni postopek starega Merkurja.

HPS Investment Partners je investicijska družba, ki se osredotoča na bolj tvegane naložbe. Ustanovljena je bila leta 2007, sedež ima v New Yorku, upravlja pa s približno 39 milijardami premoženja, je zapisano na spletni strani družbe, ki je bila prvotno oblikovana kot enota Highbridge Capital Managementa.

Goriupova je Merkur trgovino skušala prodati že prek zbiranja zavezujočih ponudb, ki se je izteklo sredi januarja, a na razpis z izklicno ceno 28,55 milijona evrov ni prišla nobena ponudba. Za Merkur se je konec lanskega leta zanimal tudi hrvaški trgovec s tehničnim blagom Pevec, ki pa nato na tistem razpisu ni oddal ponudbe.

Na nov razpis, v katerem izklicna cena ni bila določena, pa so prispele štiri ponudbe. Po poročanju nekaterih medijev je ponudbo oddal tudi češko-turški sklad Odien. Tako Odien kot Highbridge Capital pa naj bi se zanimala tudi za nakup Merkurjevih trgovskih centrov, ki jih prodaja Heta, slaba banka nekdanjega Hypa.

Abanka
LON
Banka Koper
NLB Vita
AS
KPMG

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here